Portekiz, Kerem Aktürkoğlu'nu konuşuyor: "Türk büyüsü"

15.09.2024 - 11:59 | Son Güncellenme: 15.09.2024 - 12:15

Portekiz'in Benfica takımına transfer olan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, ilk 11'de çıktığı ilk maçında bir gol atıp takımının galibiyetinde önemli bir paya sahip oldu. Ülke basını yıldız futbolcunun performansından övgüyle söz etti.

Portekiz, Kerem Aktürkoğlu'nu konuşuyor: "Türk büyüsü"

Yeni teknik adam Bruno Lage yönetiminde ilk maçına çıkan Benfica'nın Santa Clara'yı 4-1 mağlup ettiği maçta ilk kez yeni takımının formasını giyen Kerem Aktürkoğlu, Portekiz kariyerine golle başlayarak gündem oldu.

İlk 11'de başladığı maçta 27. dakikada Orkun Kökçü'nün asistinde rakip fileleri havalandıran ve Benfica formasıyla ilk golünü kaydeden milli yıldız, oyundan çıkarken tribünler tarafından ayakta alkışlandı. Portekiz basını da Kerem Aktürkoğlu'nun performasına kayıtsız kalamadı.

Milliyet'in derlediği habere göre Portekiz basınında yer alan Kerem Aktürkoğlu haberlerinden bazıları şöyle:

"Türk hamamı kaygıyı giderdi"

Abola: "Orkun Kökçü ile Kerem Aktürkoğlu arasındaki Türk Hava Yolları bağlantısı, kaleci Gabriel'i atlattı. Kerem göğsünde kartalla ilk golünü bu şekilde attı."

Sapo: "Türk hamamı kaygıyı giderdi. Türk büyüsüne başvurmak gerekiyordu; 27. dakikada Kökçu'nun ceza sahasına gönderdiği topta, Aktürkoğlu hassas ama son derece etkili bir dokunuşla eşitliği sağladı."

"Aktürkoğlu'nun büyüsüyle Benfica geri döndü"

Record: "Aktürkoğlu Benfica formasıyla ilk maçında gol attı ve Harry Potter gibi kutlama yaptı."

Glorioso: "Aktürkoğlu'nun büyüsüyle Benfica geri döndü"

"Türk büyüsü ilk kez sahneye çıktı"

Mais Futebol: "Kerem Aktürkoğlu maçta eşitliği sağlayan golü attı, Türk büyüsü ilk kez sahneye çıktı. Benfica formasıyla ilk maçına çıkan Aktürkoğlu, Kökçü'nün asistiyle Santa Clara karşısında eşitliği getiren golü atarak Estadio da Luz'da tribünleri coşturdu."

ZeroZero: "Kerem Aktürkoğlu ilk maçında mümkün olan en iyi şekilde oynadı. Vatandaşı Aktürkoğlu'na harika bir al da at pası verdi, o da ilk golünü kaydetti."

Senin için hazırladığımız haberler