Portekiz ligi için karar verildi! Ligler...

12.05.2020 - 22:41 | Son Güncellenme: 12.05.2020 - 22:43

Portekiz ligi için karar verildi! Ligler...

12 Mart'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ligleri durduran Portekiz Futbol Federasyonu, Portekiz Süper Ligi'nde kalan maçların oynanmasına 4 Haziran'da başlanmasının planlandığını duyurdu.

AJANSSPOR-HABER

"Futbol organizasyonu içinde olan herkese..."

Federasyondan yapılan resmi açıklamaya göre Portekiz Süper Ligi, 25. haftanın ilk maçının 4 Haziran'da oynanması için gerekli hazırlıkların sürdüğü, tüm statlarda dezenfeksiyon işlemlerinin devam ettiği ve futbol organizasyonu içinde olan herkese Kovid-19 ile bağlantılı sağlık testlerinin yapıldığı belirtildi. Ligde 12 Mart'a kadar oynanan 24 hafta sonunda 60 puanla Porto lider durumda bulunurken, ardından Benfica 59, Braga 46 ve Sporting Lizbon 42 puanla zirvenin takipçisiydi.

"Benfica ve Vitória Guimaraes'de pozitif vaka!"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Portekiz Süper Ligi temsilcilerinden Benfica ve Vitória Guimaraes kulübünden yapılan açıklamada takıma, teknik ekibe ve kulüp çalışanlarına yapılan testler sonucunda pozitif vakaya rastlanıldığı açıklanmıştı. Testi pozitif çıkan oyuncuların tedavilerine başlandığını belirten kulüpler, oyuncuların durumunun iyi olduğunu da belirtilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler