Portekiz uzatmalarda istediğini aldı

02.07.2017 - 17:34 | Son Güncellenme: 02.07.2017 - 17:34

AJANSSPOR – Rusya’da düzenlenen konfederasyon Kupası 3.lük mücadelesinde Portekiz ile Meksika karşı karşıya geldi.

Son günlerde Beşiktaş ile adı fazlasıyla anılan Pepe’nin ilk 11’de başladığı mücadelenin ilk dakikalarında Portekiz baskısı vardı ve maçın 17 dakikasında penaltı atışı da kazandılar. Topun başına geçen Andre Silva’nın vuruşunda kaleci Ochoa gole izin vermedi. Penaltıdan sonra iki takım da maça daha temkinli devam etti ve ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da benzer oyunlarına devam eden takımlar çok keyifli denemeyecek bir maça imza atarken sol kanattan gelişen Meksika atağında topu kendi ağlarına gönderen Luis Neto, tabelayı değiştiren isim oldu.

Bu dakikadan sonra biraz daha hücumu düşünmeye başlayan Portekiz, 70. dakikada Quaresma’yı oyuna dahil etti. Maçın bitimine kısa bir süre kala Adrien Silva ve Andre Gomes değişiklikleriyle tamamen rakip kale önünde kalmayı hedefleyen Portekiz’de savunmadan çıkıp ceza sahasına giren Pepe, Quaresma’nın pasını asiste çevirdi ve skora denge getiren isim oldu.

Beraberlikle sona eren 90 dakikanın ardından uzatmalara geçildi.

Karşılıklı hücumlarla geçen uzatma bölümünün 13. dakikasında Portekiz, maçtaki ikinci penaltısını kazandı. Bu kez oyuna sonradan giren Adrien Silva topun başına geçti. Ochoa ve topu ayrı köşelere gönderen golcü oyuncu, takımını 2-1 öne geçirmeyi başardı.

Kalan dakikalarda Meksika’nın üstünlüğüyle geçilse de Kuzey Amerika temsilcisi maçı penaltılara götürecek golü bulmayı başaramadı ve turnuvayı 4. sırada tamamladı.

Yarı final maçında Şili’ye mağlup olan Portekiz ise bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak Avrupa Şampiyonluğu’nun yanına Konfederasyonlar Kupası 3.lüğünü de ekledi.

 

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler