Fernando Santos, Polonya'nın Yeni Teknik Direktörü Oldu

İsa Kethüda
24.01.2023 - 18:48 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 18:56

Portekiz Milli Futbol Takımı'nı 8 yıl çalıştıran 68 yaşındaki teknik direktör Fernando Santos, Polonya'nın yeni teknik direktörü oldu. İşte detaylar.

Fernando Santos, Polonya'nın Yeni Teknik Direktörü Oldu

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Polonya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Portekizli teknik direktör ile anlaşma sağlandığı ifade edildi.

"Bugünden itibaren Polonyalıyım"

Anlaşma sonrası bir açıklama yapan Santos, "Bugünden itibaren Polonyalıyım. Polonya zengin bir tarihe ve kültüre sahip. Burada çalışmak benim için büyük bir onur. Polonya Milli Takımı'nın da harika bir tarihi var. 

"Polonyalılar için çok şey başaracağız"

Polonyalılar neşeli olsun diye elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her başarı emek ister. Mutluluk gökten düşmez, onu hak etmek zorundasınız. Ama eminim ki Polonyalılar için çok şey başaracağız.

"Çok çalışmadan hiçbir şeyi yapamazsınız"

Her oyuncunun kişiliğini bilmek çok önemli. Hepimiz farklıyız, çok çalışmadan hiçbir şeyi yapamazsınız. Oyuncularla bir ilişki kurmak istiyorum. Biz ve kazanmak oyuncuların duymaktan hoşlandığı kelimelerdir. 

"Kaybetmek için buraya gelmedim"

Polonya'nın Dünya Kupası'nda 4 maçını izleme fırsatım oldu. Geçmişte Polonya milli takımı ile dekarşılaştım. Şimdi takımın performansını analiz edeceğiz ve sonra uygun kararlar vereceğiz. Her şeyi kazanmak istiyorum, kaybetmek için buraya gelmedim" dedi.

Fas maçının ardından veda etmişti

Santos, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası çeyrek finalinde Portekiz'in Fas'a elenmesinin ardından milli takımdaki görevinden ayrılmıştı.

Portekiz'e tarihinde ilk Avrupa (2016) ve UEFA Uluslar Ligi (2019) şampiyonluklarını kazandıran Santos, milli takımın başında bu zamana kadar çıktığı 109 maçta 67 galibiyet, 19 mağlubiyet ve 23 beraberlik aldı.

Senin için hazırladığımız haberler