Portolu kaleci 32 yaşında hayatını kaybetti

26.02.2021 - 18:49 | Son Güncellenme: 26.02.2021 - 18:54

Dış haberler... Portekiz ekiplerinden Porto’nun 32 yaşındaki hentbol takımı sporcusu Quintana, bugün kulüpten yapılan açıklamaya göre hayatını kaybetti. Hafta başında kalp krizi geçiren kaleci, yoğun bakımda tedavi görüyordu. İşte detaylar...

Portolu kaleci 32 yaşında hayatını kaybetti

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Porto’nun hentbol takımı kalecisi Alfredo Quintana, kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre henüz 32 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. Bu hafta başında, takımıyla birlikte antrenmanlara katılan kaleci, aniden yere yığılıp kalmıştı. Hemen akabinde civardaki en yakın hastaneye kaldırılan sporcudan bugün ölüm haberi geldi.

Porto’nun acı kaybı

10 yıl önce, henüz 22 yaşındayken Portekiz ekibi Porto’ya transfer olan Alfredo Quintana; 2014 yılında Portekiz Milli Takımı ile müsabakalara katılmıştı. Hem Portekiz Milli Takımı için hem de Porto için 10 yıl boyunca üst düzey performans sergileyen Alfredo Quintana, pazartesi günü geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata gözlerini yumdu. Takımıyla antrenman yaptığı sırada bir anda yere yığılan Kübalı eldiven, direkt en yakındaki hastaneye kaldırılmıştı. Pazartesi günü yoğun bakıma alınan sporcudan bugün acı haber geldi.

“Paylaşmayı hiç beklemediğimiz mesaj”

Porto, 10 yıllık sporcusunu kaybetmenin hüznünü yaşıyor. 2010 yılında Küba’dan Portekiz’e gelen Alfredo Quintana, tam 10 yıldır bilfiil Porto’nun kalesini koruyordu. Portekiz Milli Takımı ile 56 maça çıkıp 7 gol atan sporcu, kulübü ile 10 yıla 9 kupa sığdırdı.

"Gerçek bir ejderha!"

Alfredo Quintana, bugün hayata gözlerini yumdu. Quintana’nın kulübü Porto’dan yapılan açıklamada, “Paylaşmayı hiç beklemediğimiz mesaj: Alfredo Quintana bugün hayatını kaybetti. Sonsuza dek bizim oyuncumuz olarak hatırlanacaksın. Gerçek bir ejderha! Huzur içinde yat Quintana!” ifadelerine yer verildi.

Porto’nun acı haberi vermesinden kısa süre sonra, Portekiz Ligi ekiplerinden Braga ve Paços de Ferreira başsağlığı dileklerini iletti.

Senin için hazırladığımız haberler