Porzingis'ten bıkmışlar!

22.06.2017 - 18:53 | Son Güncellenme: 22.06.2017 - 18:53

New York Knicks, NBA’in en önemli genç yeteneklerden biri olan Kristaps Porzingis’den neden vazgeçiyor? Phil Jackson’a en yakın gazeteci ligi takip edenlerin kafasındaki soru işaretlerini yanıtladı.


Phil Jackson’a en yakın NBA muhabiri olmasıyla tanınan Charley Rosen, New York Knicks’in Kristaps Porzingis’e gelen takas tekliflerini düşündüğünü açıklaması sonrası (kendisinden beklendiği gibi) oldukça detaylı bir yazı yazdı.

Daha önce Carmelo Anthony’yle Jackson arasındaki takas çatışmasının perde arkasını ve takımın yöneticisinin neden böyle bir kargaşaya izin verdiğini uzun uzun anlatan bu kez de Porzingis konusunu Phil Jackson yönünden aydınlattı.

Rosen, Porzingis’in “tam da Jackson’ın düşündüğü gibi” sakatlıklara müsait bir oyuncu olduğunu söyleyip ilginç ifadeler kullandı:

“Tam da Porzingis draft edildikten sonra Jackson’ın korktuğu gibi, Letonyalı gibi uzun ve kalıplı basketbolcuların sakatlıklara fazlasıyla müsait olduğu görüldü. Porzingis ilk iki sezonunda 26 maç kaçırdı.”

“Bunlardan gelecek adına en ciddi olan Aşil tendonundaki zorlanmaydı.

Rosen sözlerine Porzingis’in çok kalıplı bir oyuncu olmasına rağmen sahada rakipleri tarafından korkutulduğunu, ezik kaldığını ima ederek devam etti ve herkesin konuştuğu asıl meseleye geldi: Çıkış toplantıları.

Porzingis, Knicks’le ikinci sezonunun ardından Anthony’nin gördüğü muameleye tepki olarak yönetimin kendisiyle yapması gereken sezon sonu toplantısına katılmamıştı.

Amerikalı yazar bu konuda da adeta Jackson’ın “Kariyerim boyunca sezon sonu toplantısına katılmayan bir oyuncu görmedim” sözlerine tercüman oldu:

“Porzingis’in genel tavrı en endişe verici taraf. Porzingis ve kardeşi yönetimin oyunculara tavrından net bir şekilde rahatsız. Bu rahatsızlığın kaynağı da Jackson’la Anthony arasındaki olumsuz ilişki.”

“KP tam da bu yüzden sezon sonu toplantısına gelmedi, evine bir veda dahi etmeden gitti.”

Eurohoops

Senin için hazırladığımız haberler