Potada 71 serbest atış atışması!

23.03.2021 - 16:57 | Son Güncellenme: 23.03.2021 - 17:01

Basketbol haberleri... ING Basketbol Süper Ligi takımlarından Beşiktaş Icrypex'in sahasında Darüşşafaka Tekfen'i 98-93 mağlup ettiği maçta 71 serbest atışın kullanılması tartışma konusu oldu. İlk tepki Darüşşafaka cephesinden gelirken, Siyah-beyazlı takımdan ise koç Ahmet Kandemir, konuyla ilgili Ajansspor'a açıklamalarda bulundu.

Potada 71 serbest atış atışması!

AJANSSPOR-ÖZEL

ING Basketbol Süper Ligi'nde geçen hafta sonu oynanan Darüşşafaka Tekfen-Beşiktaş Icrypex maçı 71 serbest atışın kullanılması nedeniyle tartışma konusu oldu.

Darüşşafaka'dan tepki geldi

Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde 20 Mart'ta oynanan ve siyah beyazlıların 98-93 kazandığı maç yaklaşık 2 saat 30 dakika sürdü. Daraşşüfaka, dün, hakemlerin bazı kararlarına dair video görüntüler eşliğinde yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada,  Beşiktaş Icrypex galibiyetinden ötürü kutladıktan sonra hakemlerin teknik ekip ve oyuncuları aleyhine sürekli çaldığı düdüklerin iyi bir mücadele sergilenmesini önlediği kaydedildi.

Rekor düzeyde serbest atış düdüğü

Açıklamada, "Uzatmaya gitmeksizin, 2 saat 30 dakikaya yakın süren karşılaşmada rakip takım tarafından kullanılan 45 serbest atış, 6 anlık görüntü tekrarı ile kesintilere uğrayan maçın, sonucuna etki ettiğine inandığımız pozisyonları bilgilendirme amaçlı ve yorumsuz olarak kamuoyunun takdirine sunuyoruz" denildi. Maçta Darüşşafaka Tekfen lehine de 26 serbest atış verildi.  Böylece hakemler toplamda 71 serbest atış düdüğü çalmış oldu!

Bize yönelik yanlışlar da oldu

Beşiktaş'ın başarılı koç Ahmet Kandemir, Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu. Kandemir de hakemlerin iyi bir maç yönetmediklerini vurgularken, kendilerine yönelik yanlış kararlar olduğunu da vurguladı. Kandemir, "Maçta iki  taraf da mağdur oldu. Maçın 2.5 saat sürmesini ben de tasvip etmiyorum. Oyunu bu kadar durdurmak doğru değil. Bu kimin hoşuna gider? Ancak ben de 5 tane, 10 tane pozisyonun görüntüsünü koyabilirim. Ama burası futbol dünyası değil" dedi.

Hata yapmayalım derken...

Önceki hafta TOFAŞ maçında mağdur edildiklerini savunan Kandemir, "Hakemler, 'Bu maçta hata olmasın psikolojisiyle çıktılar. Bu yüzden de oyunu sürekli keserek kontrollerinde tutmaya çalıştılar. Bu da daha çok hata yapmalarına neden oldu. Benim gözlemim bu yönde" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler