Potanın perileri galibiyet alamadan veda etti

20.06.2021 - 17:35 | Son Güncellenme: 20.06.2021 - 17:51

Son dakika basketbol haberleri… A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Avrupa Kadın Basketbol Şampiyonası’nın 3. maçında Belçika’ya mağlup oldu. İşte detaylar…

Potanın perileri galibiyet alamadan veda etti

AJANSSPOR - HABER

 

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Belçika, A Milli Kadın Basketbol takımımızı 63-61 mağlup etti. Grubu birinci sırada tamamlayan takımın doğrudan bir üst tura çıktığı; 2 ve 3. sırada tamamlayan ekiplerin diğer gruptakilerle çapraz eşleştiği turnuvada milliler galibiyet alamadan elendi. Slovenya, Bosna Hersek ve Belçika maçlarında mağlup olan temsilcimiz, turnuvaya veda etti.

Son çeyrekte nefesler tutuldu

Karşılaşmanın 3 çeyreğinde rakip Belçika'nın hakimiyeti varken; son çeyrekte Potanın Perileri adeta şahlandı. Rakibin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren milliler; 10 sayının üstünü gören skor farkını 2 sayıya kadar düşürdü. Ancak, son pozisyonda Belçika tarafı taktik faule başvurdu. Serbest atış çizgisine giden Melis, 2/1 atış yapınca Belçika, kalan 7 saniyede basket bulamasa da galibiyete yürüdü.

Yıldızoğlu: "Her şey çok farklı olurdu..."

Belçika mağlubiyetinden sonra A Milli Kadın Basketbol Takımının antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, yayıncı kuruluşun basın mensubuna: "Beraber oynama kararı aldık. Müsabakanın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettik. Kazanabileceğimiz maçı maalesef kaybettik. Bugün çok fazla maçın içerisindeydik. Ama maalesef hala büyük hatalar yapıyoruz. Turnuvaya gelecek olursak, bugün bizim için son gün oldu. Kızlarla hep bunu konuşuyorduk. Pandemiden ötürü zaten çok fazla hazırlık yapamadık. 4 hazırlık maçı oynadık. Keşke burada oynadığımız 3 maç hazırlık maçı olsaydı ve turnuva bugün başlıyor olsaydı. Her şey çok farklı olurdu." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler