İngiltere Premier League'de Son Haftalar Nefes Kesecek

Burak Alaca
22.05.2023 - 18:01 | Son Güncellenme: 22.05.2023 - 18:39

İngiltere Premier League'de sona yaklaşılırken, Avrupa kupaları yarışında ve düşme hattında büyük bir çekişme yaşanıyor. İşte son haftalarda takımların hesapları...

İngiltere Premier League'de Son Haftalar Nefes Kesecek

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier League'de geçtiğimiz hafta sonu Arsenal'ın Notthingham Forrest'a mağlup olmasının üzerine Manchester City üst üste 3. şampiyonluğunu ilan etmişti. Ligin boyu iyice kısalırken Şampiyonlar Ligi yarışı ve kümede kalma hattı kızıştı.

20 yıllık hasret son buluyor

7 Ekim 2021’de rekor bedelle Suudi Arabistan merkezli bir konsorsiyuma satılan Newcastle United geçirdiği 2 yıllık yapılanmanın ardından sezonun bitmesine bir hafta kala Avrupa biletini almanın eşiğinde. Premier Lig’de 2 maçı kalan Newcastle United’ın bugün oynanacak Leicester City müsabakasından 1 puanla ayrılması durumunda Şampiyonlar Ligi’ne gitmesi kesinleşiyor. Bugün (T.S.İ) 22.00’da oynanacak olan müsabakada bir taraf Avrupa bileti için oynarken bir diğer taraf olan Leicester cephesi ise kümeye düşmemek için için St. James’s Park’ta mutlak bir galibiyet arayacak. 

Liverpool dezavantajlı

Liverpool cephesi Aston Villa maçında alınan 1-1’lik skorla Şampiyonlar Ligi umutlarını zora sokmuş oldu. 2017-2018 sezonundan beri aralıksız bir şekilde Şampiyonlar Ligi’ne katılan Kırmızılar bu sezon bunu başaramaması halinde 5 sezonluk seriyi sona erdirmiş olacak. Liverpool, Premier Lig’de kalan son maçını küme düşmesi kesinleşen Southampton’la oynayacak. Puan kaybetmesi halinde Şampiyonlar Ligi ihtimalini kaybeden Kırmızılar kazanması halinde ise rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. 

İlgini Çekebilir
Premier Lig’de şampiyon Manchester City
Habere Git

Kırmızı Şeytanlar hata yapmak istemiyor

Ligin 4. sırasında bulunan Manchester United ise kalan iki maçını da evinde oynayacak. Son iki sezondur Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren Manchester ekibi, son iki maçını ligin orta sıralarında bulunan Chelsea ve Fulham’la oynayacak. Kırmızı Şeytanlar, evinde oynayacağı iki maçtan 1 puan çıkarması halinde Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanacak bir diğer İngiliz ekibi olacak.

Everton'da hava parçalı bulutlu

Kendini küme düşme hattının üstünde atmasına rağmen düşme tehlikesinden hala kurtulamamış olan Everton ise kazanması halinde Premier Lig’de tutunmak için öncelikle Leeds cephesinden bir puan kaybı sonra da ikili averajı kaptırdığı Leicester’ın ikide iki yapmamasını bekleyecek. 

Tilkiler eski günlerini arıyor

2013-2014 sezonunda İngiltere Championship şampiyonu olarak Premier Lig’e yükselen ve 2015-2016 sezonunda sürpriz bir şampiyonluk elde eden Leicester küme düşme hattında çok kritik bir yerde bulunuyor. Ligde 2 maçı kalan Tilkiler alacağı sonuçlara göre Premier Lig’e veda etmek zorunda kalabilir. Son iki maçında 3 puan aldığı takdirde hem Leeds United hem de Everton müsabakalarının sonucunu bekleyecek olan ekip bu iki haftada 6 puan aldığı takdirde ise Everton maçının sonucuna göre Premier Lig’e tamam ya da devam diyecek. 

İlgini Çekebilir
Arsenal'i sildi, City gizli gizli şampiyonluğa
Habere Git

Leeds'in kredisi tükendi

Küme düşme hattının bir diğer takımı olan Leeds United ise ligde son maçına çıkıyor. Evinde Tottenham’ı ağırlayacak Leeds United puan kaybetmesi halinde İngiltere Championship’in yolunu tutacak ve kümeye düşmesi kesinleşen ikinci kulüp olmuş olacak.

Senin için hazırladığımız haberler