Tottenham Hotspur Arda Güler'i Transfer Etmek İstiyor

Kerem Ergün
26.11.2022 - 16:12 | Son Güncellenme: 26.11.2022 - 16:46

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yıldızı Arda Güler, dünya devlerinin transfer listesinde. Tottenham Hotspur'un Arda Güler için transfer teklifi yapacağı konuşuluyor...

Tottenham Hotspur Arda Güler'i Transfer Etmek İstiyor

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun 17 yaşındaki yıldızı Arda Güler, dünya devlerini peşinden koşturuyor. İddialara göre dev bir Premier Lig ekibi genç oyuncu için Fenerbahçe'ye resmi teklifte bulunacak.

Tottenham Arda için ciddi bir teklif yapacak

İspanyol Fichajes.net gazetesinin yaptığı habere göre İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham Hotspur, Arda Güler için Fenerbahçe'ye resmi bir teklifte bulunacak. Haberde yapılacak teklifin yüksek bir meblağdan oluşacağı da aktarıldı.

Tottenham'ın rakipleri de büyük

Yine Fichajes.net gazetesinin haberine göre Napoli, PSG ve Barcelona da Fenerbahçe'nin genç yıldızını kadrosuna katmak istiyor. Haberde bu kulüplerin Arda Güler hakkındaki görüşleri de aktarıldı. İşte bu kulüplerin Arda Güler transferi hakkındaki düşünceleri:

  • FC Barcelona: Daha önce Kayserispor forması giyen Emre Demir'i kadrosuna katan Barcelona, Arda Güler'in de durumunu yakından takip ediyor. Arda, teknik direktör Xavi Hernandez'in yeni transferlerinden biri olabilir fakat Barcelona mali kriz sebebiyle bu transferde diğer 3 kulüp kadar iddialı değil.
  • PSG: Fichajes.net'in İtalyan Calciomercato gazetesine dayandırdığı habere göre PSG'de Arda Güler'in sıkı takipçilerinden. Takımın stratejik danışmanı Luis Campos, Arda'yı takımın geleceği olarak görüyor. Yönetimin genç oyuncu için ciddi bir teklif yapması bekleniyor.
  • Napoli: Haberde Napoli'nin Tottenham ile birlikte Arda'nın en ciddi takipçilerinden biri olduğu aktarıldı. Teknik direktör Luicano Spaletti, Arda'nın sistemine çok uyacak bir oyuncu olduğu düşünüyor ve onu planlarına dahil etmek istiyor.
İlgini Çekebilir
İşte Arda Güler'i isteyen kulüpler! Dünya devleri
Habere Git

1500 dakika oynamazsa bedeli sadece 5 milyon Euro olacak

2019 yılında Gençlerbirliği'nden 400 bin TL karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olan Arda Güler, bu sezonun başında kulübüyle 3 yıllık yeni bir sözleşmeye imza attı. Sözleşmeye göre Arda'nın serbest kalma bedeli sözleşmesinin ilk yılında 20 milyon Euro, ikinci yılında 25 milyon Euro, üçüncü yılında ise 30 milyon Euro olacak. Arda'nın kontratında bulunan bir diğer maddeye göre ise genç oyuncu her sezon en az 1500 dakika forma giymek zorunda. Eğer Arda bu sezon 1500 dakika forma giymezse oyuncunun serbest kalma bedeli 5 milyon Euro'ya düşecek.

Şu ana kadar sadece 305 dakika oynadı

1500 dakika oynamazsa serbest kalma bedeli 5 milyon Euro'ya düşecek olan Arda Güler, bu sezon sarı lacivertli formayla 13 maça çıktı. 17 yaşındaki oyuncu, toplam 305 dakika sahada kaldı. Yıldız oyuncu, bu 305 dakikaya 3 gol ve 1 asist sığdırdı.

Milli formayla da siftahı yaptı

Oynadığı futbolla futbolseverlerin sevgisini kazanan Arda Güler, genç yaşında rağmen teknik direktör Stefan Kuntz'un radarına girdi.Ülkemizin İskoçya ve Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maçların aday kadrosuna çağrılan Arda, Çekya maçıyla milli formayı ilk kez terletmiş oldu. Genç oyuncu 68. dakika Hull City'li Doğukan Sinik'in yerine oyuna dahil oldu. Karşılaşmayı Türkiye 2-1 kazandı.

İlgini Çekebilir
Arda Güler için tarihi akşam!
Habere Git

Arda'nın kariyeri

25 Şubat 2005 tarihinde dünyaya gelen Arda, Gençlerbirliği altyapısından yetişti ve 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına transfer oldu. Sarı lacivertli kulübün alt yaş takımlarında oynayan genç yıldız, geçen sezon A takıma dahil oldu. Fenerbahçe ile 29 maça çıkan Arda, 676 dakika sahada kalırken 6 gol, 6 asist ile oynadı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 10 milyon Euro olan Arda'nın Fenerbahçe ile 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler