Premier Lig Ekibi Everton Puan Silme İle Karşı Karşıya

Ali Bozkurt
24.03.2023 - 21:20 | Son Güncellenme: 24.03.2023 - 21:34

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'a korkutan sevk geldi. Lig'in finansal kurallarına uymayan Everton, bağımsız komisyona sevk edildi. İşte detaylar...

Premier Lig Ekibi Everton Puan Silme İle Karşı Karşıya

AJANSSPOR HABER

İngiltere Premier Lig ekibi Everton, bağımsız komisyona sevk edildi. Verilecek cezalar arasında para ve puan silme gibi maddeler de yer alıyor. Detaylar...

Sevk gerçekleşti

Premier Ligin internet sitesinden yapılan açıklamada, Everton'un, "Premier Lig'in Karlılık ve Sürdürülebilirlik Kuralları"na uymadığı iddiasıyla bağımsız bir komisyona sevk edildiği açıklandı.

Everton mali tabloya takıldı

İhlalin, kulübün geçen sezonki mali tablosu nedeniyle gerçekleştiği açıklandı. Burnley ve Leeds United, geçen sezon düşme hattındaki rakipleri Everton'ın son üç yılda 371,8 milyon sterlin zarar açıkladıktan sonra finansal kuralları çiğneyip çiğnemediğinin araştırılmasını talep etmişti. Bununla birlikte Premier Lig yönetimi talebi değerlendirmeye alarak Everton'ı araştırmaya alarak komisyona takıldığını duyurmuştu.

İlgini Çekebilir
İngiltere Premier Lig'de Ramazan ayı düzenlemesi
Habere Git

Puan silme maddesi var

Premier Lig bu kuralları ihlal eden kulüpler, para veya puan silme cezasına çarptırılabiliyor. Everton'un ise savunması alındıktan sonra verilecek karar açıklanacak. Kulübün beklentisi ise para cezası olduğu ifade edildi.

Ligde düşüştüler

Premier Lig'de bu sezon istenilen performansa ulaşamayan Everton, oynanan son karşılaşmalarda puan almakta zorlanıyor. Mavi-Beyazlı ekip ligde 15. sırada yer alıyor. Bu sezon çıktıkları 28 karşılaşmada 6 galibiyet alırken 8 beraberlik aldılar. İngiliz ekibi ayrıca 14 mağlubiyet aldı. Topladıkları puan ise 26'da kaldı.

Premier Lig Güncel Puan Durumu

Senin için hazırladığımız haberler