Premier Lig kulübünün başkanına tükürük cezası

23.10.2024 - 14:46 | Son Güncellenme: 23.10.2024 - 15:03

Premier Lig ekibi Nottingham Forest'ın Yunanlı sahibi Evangelos Marinakis, Fulham maçının ardından soyunma odası koridorunda yaptığı davranış nedeniyle 5 maç ceza aldı.

Premier Lig kulübünün başkanına tükürük cezası

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Fulham’ın VAR tarafından verilen penaltı kararı ile birlikte Nottingham Forest’i 1-0 yendiği Premier Lig maçının ardından kulüp başkanı Evangelos Marikanis adeta küplere bindi. Hakem Josh Smith, yardımcı hakem James Mainwaring ve dördüncü hakem Tim Robinson, soyunma odasına giderken Marinakis'in kendilerine doğru yere tükürdüğünü gördüklerini yazılı olarak bildirdiler.

"Öksürük tuttu" dedi savunması reddedildi

Hakem raporu üzerine savunması istenen Marinakis, günde iki veya üç sigara içtiği için şiddetli öksürüğün meydana geldiğini ve tükürük olayın kasıtlı olmadığını ileri sürdü. Komisyon, eline ulaşan raporların hiçbirinde öksürükten bahsedilmediğini ve tüneldeki güvenlik kamerası görüntülerinin Yunan başkanın mazeretini destekleyecek bir delil taşımadığını belirterek bu savunmasını reddetti.

Suçlu bulundu

Marinakis, Forest’ın 28 Eylül 2024 tarihinde City Ground Stadyumu’nda Fulham'a 1-0 yenildiği Premier Lig maçındaki olaydan sonra uygunsuz davranıştan suçlu bulundu. Komisyon, kararın gerekçelerini yazılı olarak yayınlarken, "maç görevlilerine karşı saygısızlığı körükleyebilecek böylesine "aşırı saygısız bir davranışın" "hiçbir mazereti" olmadığını belirtti.

5 maç stadyum yasağı

Evangelos Marinakis, tünel ve soyunma odası alanlarına girme yasağının yeterli olacağını savundu ancak komisyon, kendisinin maçlardan sonra bu alanlara girmesinin zorunlu olmadığını belirterek 5 maç stadyuma giriş yasağı verdi.

Teknik direktör ve oyuncuya da ceza

Öte yandan Nottinghan Forest Teknik Direktörü Nuno Espirito Santo ile orta saha oyuncusu Morgan Gibbs-White'ın, 22 Eylül'de Brighton'la oynanan ve 2-2 berabere biten maçın ardından müsabakının görevlilerine küfür ettikleri gerekçesiyle cezalandırıldıkları belirtildi.

Komisyon, orta saha oyuncusunun kırmızı kart görmesinin ardından hakem Robert Jones ve dördüncü hakem Anthony Taylor'ın kendilerine küfür ettiğini belirten raporlarını okudu. Nuno'nun ayrıca Jones'a "saldırganca el kol hareketleri" yaptığı da söylendi. Nuno, kırmızı kart görmesinin ardından 3 maç ceza alırken, Gibbs-White da kırmızı kart görmesinin ardından verdiği tepki nedeniyle 1 maç ceza geldi.

Komisyona özür metkubu yazdılar

Komisyon, Nuno'nun maçtan sonra yetkililerden özür dilediğini de belgelere ekledi. Her oyuncu da komisyona özür mektupları yazdı ve sözlü sunumlarda bulundu. Komisyon, Gibbs-White'ın pişmanlığını ve bir daha böyle bir şey olmayacağı yönündeki iddiasını "gerçek" buldu ve iki maçlık cezasını bire indirdi. Ayrıca komisyon, Nuno'nun dürüstlüğünü övdü, ancak Forest'ın, Nisan ayında Everton'a 2-0 yenildiği maçın ardından yaptığı yorumlar nedeniyle bir maçlık ceza alması da dahil olmak üzere daha önce yaşanan iki uygunsuz davranışı nediyle bir maçlık cezanın uygun olacağı belirtildi. Bu nedenle kendisine 2 maç men cezası verildi, ayrıca 1 maçlık ertelemeli ceza da aktifleştirildi.

Senin için hazırladığımız haberler