Premier Lig'deki teknik direktör değişikleri, Süper Lig'e benzedi...

26.01.2022 - 16:50 | Son Güncellenme: 26.01.2022 - 17:15

İngiltere Premier Lig'de yaşanan teknik direktör değişiklikleri akla Süper Lig'i getirdi. İngiliz kulüplerde, şimdiye kadar 8 hoca görevinden ayrıldı.

Premier Lig'deki teknik direktör değişikleri, Süper Lig'e benzedi...

AJANSSPOR HABER

Göreve getirilen teknik direktörler ile uzun sürecek birliktelikler kurmasıyla ünlü Premier Lig ekipleri, bu sezon çizdikleri grafik ile Süper Lig'e benzedi. İngilizler, şimdiye kadar tam 8 teknik direktör değiştirdi. 2013/14 ve 2017/18 sezonlarındaki 10 teknik direktör değişikliğine bakıldığında, ligin yüzde 56'sı geride kalmış bu sezon için değiştirilen çalıştırıcı sayısında rekor bekleniyor.

Premier Lig'de takımın başına getirilmeden önce, kulüp ve kadro yapısı, oyuncu anlayışları, gelecek yatırımları, geleceğe dönük projeler ve bu projelere olan uyum açısından çeşitli araştırmalar sonucu göreve getirilen teknik direktörler, Alex Ferguson ve Arsene Wenger gibi örneklerde hatırlanacağı gibi uzun süren çalışma süreleri ile takımlarının başında kalabiliyordu. Fakat bu sezon, Premier Lig'de işler, beklenildiği gibi gitmedi.

8 teknik direktör ile yollar ayrıldı

Sezonun henüz yüzde 56'sı geride kalmışken Premier Lig'de tam 8 teknik direktör ile yollar ayrıldı. Sezon başında tam 480 Milyon dolara, Suudi Arabistan destekli bir konsorsiyuma satılan Newcastle United, Steve Bruce'un yerine Eddie Howe ile anlaştı.

Aston Villa'da Dean Smith'in yerine efsane furbolcu Steven Gerrard, göreve getirildi. Rafael Benítez ile yollarını ayıran Everton, Duncan Ferguson ile anlaştı. Cristiano Ronaldo'yu transfer ederek, sezona damga vuran Manchester United ise Ole Gunnar Solskjaer ile alınan kötü sonuçların ardından göreve, Ralf Rangnick'i getirdi.

Ozan Tufan'ın yeni Fenerbahçe'si...

Sezon başında Fenerbahçe'den Watford'a, satın alma opsiyonu ile kiralanan Ozan Tufan, Türkiye'deki teknik adam krizini İngiltere'de de yaşamaya devam ediyor. Sarı-Lacivertli kulüpte 2019'dan bu yana sırasıyla Ersun Yanal, Zeki Murat Göle, Tahir Karapınar, Erol Bulut, Emre Belözoğlu ve Pereira ile çalışan Ozan, geldiği Premier Lig ekibinde de benzer olaylara şahit oldu.

İngiltere Premier Lig'de 19. sırada bulunan ve beklediği gibi bir sezon geçirmeyen Watford, Xisco Muñoz ile başladığı sezona Claudio Ranieri ile devam etti. Sadece 3 ay görevde kalabilen Ranieri, yerini Roy Hodgson'a bıraktı.

Senin için hazırladığımız haberler