Premier Lig yöneticileriyle İngiliz hükümeti zıtlaştı: Kovid-19 sertifikası getirilsin

06.07.2021 - 21:27 | Son Güncellenme: 06.07.2021 - 21:42

Dış haberler... İngiltere'de Premier Lig yöneticileriyle hükümet arasında "Kovid-19 sertifikası" anlaşmazlığı çıktı. İşte detaylar...

Premier Lig yöneticileriyle İngiliz hükümeti zıtlaştı: Kovid-19 sertifikası getirilsin

AJANSSPOR - DIŞ HABER

 

İngiltere'de yeni sezon öncesi "taraftar" krizi büyüyor. Kulüpler ve Premier Lig yönetimi, Kovid-19'un tekrar yayılımını önlemek adına taraftardan sertifika isterken; hükümet buna gerek olmadığı kanaatinde. 

Bundesliga'dakine benzer bir istek

Premier Lig yönetimi, İngiliz hükümetinden taraftarın Kovid-19 durum sertifikasının sağlanmasını istiyor. Bu sertifika, aşı veya negatif testle edinilebilir. Bugün Almanya'da yerel idarecilerin bir araya gelerek düzenlediği toplantıdan sertifika kararı çıkmıştı. 

İlgini Çekebilir
Bundesliga'da seyirci kararı! Bayern Münih'e ek önlem...
Habere Git

CEO Richard Masters "Kovid-19'suz" ortam istiyor

İngiltere Premier Lig CEO'su Richard Masters, İngiliz hükümetiyle yaptığı görüşmelerde; hükümetin Kovid-19'suz bir ortam yaratması gerektiğini defalarca vurgulamıştı. Masters, sporcu sağlığı ve toplum sağlığını koruyabilmek adına Kovid-19 durum sertifikasının olmazsa olmaz olacağı görüşünde.

"Kışı kaybedebiliriz..."

İngiltere'de 19 Temmuz'dan itibaren normalleşme kararları uygulamaya konulacak. Stadyumlardan AVM'lere, AVM'lerden tiyatro ve sinema salonlarına varıncaya dek birçok yer insanlara açılıyor. Premier Lig yönetimi ise, yazın ortasında alınan bu kararın "kışı kaybetmekle" sonuçlanacağı düşüncesinde. 

İngiltere Premier Lig'de futbolcu ve personel sağlığını korumak için haftada 2, yılda 85 test yapılıyordu. Bu rakam artırılarak önümüzdeki sezonda 100'e çıkarıldı. Diğer yandan, alt liglerdeki test uygulaması sona erdi. EFL kulüpleri, Kovid-19 sertifikası da talep etmiyor. 

Senin için hazırladığımız haberler