Premier Lig'de başarılı olur mı? Eski hocasından Cengiz Ünder açıklaması...

08.10.2020 - 10:55 | Son Güncellenme: 08.10.2020 - 11:03

Altınordu'yu çalıştıran Hüseyin Eroğlu, bu sezonki hedeflerini anlattı. Ayrıca Eroğlu, Başakşehir'e giden Ravil Tagir ile Roma'dan Leicester'a transfer olan Cengiz Ünder ile ilgili fikrini açıkladı. Eroğlu, tüm sorulara canlı yayında yanıt verdi.

Premier Lig'de başarılı olur mı? Eski hocasından Cengiz Ünder açıklaması...

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, bu sezon ligdeki hedeflerini ve planlamalarını anlattı. Eroğlu, Roma’dan Leicester City ekibine transfer olan eski öğrencisi Cengiz Ünder ile ilgili konuştu. Ayrıca Eroğlu, Ravil Tagir’in 1-2 sene içinde Avrupa’ya transfer olacağına inanıyor.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hüseyin Eroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Hüseyin Eroğlu: “Önemli olan sistemin başarısıdır”

Altınordu’nun başarılı bir modeli benimsediğini ifade eden Eroğlu, futbolcularının sisteme adapte olmaları için yoğun uğraş veriyor. Sistemin başarısına dikkati çeken Eroğlu, ”Hem genç oyuncularımız hem ağabey pozisyonunda olan oyuncularımız var. Futbolcularımızın bir oyun sistemi içinde gelişmeleri, sisteme adapte olmaları çok önemli. Bir oyuncu gittiğinde bir başka oyuncuyu yerine koyunca işlerin yolunda gitmesi sistemin başarısıdır. Türkiye’de bunu çok fazla göremiyoruz. Ancak; Avrupa’da liglerde elbette örnekleri var. Bu açıdan Altınordu başarılı görünüyor” ifadelerini kullandı.

Sezon başları neden sıkıntılı geçiyor?

Hüseyin Eroğlu, sezona neden iyi başlayamadıklarını anlattı. Bu sezon bu durumu tersine çevirdiklerini söyleyen Eroğlu, ”7 yılı TFF 1. Lig’de tamamladık. Her başladığımız yılda takımın yeniden oluşması söz konusu. Takımdan ayrılan ve Süper Lig’e giden oyuncularımız var. Bizimle birlikte 2-3 yıl geçiren ve büyük takımlara giden oyuncularımız söz konusu. Elimizdeki değerleri geliştiriyoruz, dışarıdan gelen oyuncuları da yeniden kendini bulan ve transfer yapan oyuncular söz konusu. Yetiştirmek, geliştirmek, değerlendirmek… Kadroyu yeniden oluşturmak sezon başları o açıdan sıkıntılı geçebiliyor” açıklamasını yaptı.

“Bu sene farklı, hedefimiz Süper Lig”

Hem yarışmacı hem de yetiştirici olduklarını ifade eden Altınordu’nun teknik patronu Süper Lig hedefleri olduğunu belirtti. Eroğlu, ”Altınordu olarak tamamen Türk futbolcularla oynamaya çalışıyoruz. Alıp geliştirdiğimiz oyuncularımız var. Bakıldığında ilk yarı biterken ancak toparlıyoruz, sezon sonuna doğru play-off’ta yer alıyoruz ama Süper Lig’e yükselemiyoruz. Bu sene farklı. Ravil, Anıl, Atakan gibi oyuncularımız gitse bile takımda önceki seneden 8-9 oyuncunun ilk 11’de devam etmesi önemli. Sistemimiz devam ediyor. İlk 4 maçlık periyotta 9 puan almamız iyi bir başlangıç. Süper Lig’e çıkmayı elbette istiyoruz. Bunun yanında, Burak, Muzaffer, Yusuf Can gibi genç oyuncuları Türk futboluna kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

“Ravil, 1-2 seneye Avrupa’ya transfer olabilir”

Öte yandan Eroğlu, Altınordu’dan Başakşehir’e giden Ravil Tagir ile Trabzonspor’a transfer olan Taha Tepe’nin yeni takımlarında başarılı olacağına inanıyor. Eroğlu, “Ravil Tagir 32’ye yakın maç oynadı. Bizim güvendiğimiz oyunculardan biriydi. Geçen sene iyi bir gelişim kaydetti. Son şampiyon Başakşehir’e transfer oldu. 1-2 sene içinde Avrupa’ya transfer olacağını düşünüyorum. Yakın zamanda A Milli Takım forması da giyecektir diye düşünüyorum. Muhammet Taha Tepe de Trabzonspor’da başarılı olacaktır. Gelecekte Altınordu kökenli bir çok futbolcu Süper Lig’de yer alacak ve hatta milli takım forması giyecek. Bu açıdan Altınordu gibi örneklerin çoğalması elbette çok önemli” ifadelerini kullandı.

“Cengiz, Premier Lig’de adından söz ettirecektir”

İtalyan ekibi Roma’dan Leicester City ekibine giden Cengiz Ünder de Hüseyin Eroğlu’nun eski öğrencilerinden biri Eroğlu, Cengiz’in Premier Lig’de adından söz ettireceğine inandığını şu cümlelerle dile getirdi:

"Cengiz Ünder, Roma’dan ayrıldı ve artık Çağlar ile aynı takımda birlikteler. Uyum sürecini kısa süre atlatacaktır. Cengiz gibi yetenekli futbolcu sayısı çok fazla yok. O skorer kimliğini sahaya yansıtacağına ve Premier Lig’de adından söz ettireceğine inanıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler