İngiltere Premier Lig'de 5 oyuncu değişikliği hakkı kabul edildi

Feride Kara
31.03.2022 - 16:46 | Son Güncellenme: 31.03.2022 - 18:53

İngiltere Premier Lig yönetimi, gelecek sezondan itibaren kulüplere karşılaşmalarda beş oyuncu değişikliği hakkı tanınacağını resmi olarak duyuruldu..

İngiltere Premier Lig'de 5 oyuncu değişikliği hakkı kabul edildi

Premier Lig yönetimi, gelecek sezondan itibaren kulüplere maçlarda 5 oyuncu değişikliği hakkı tanınacağını açıkladı.

Pandemi döneminde kullanılmıştı

Pandemi döneminde IFAB tarafından 2022 sonuna kadar geçici olarak uygulamaya koyulan 5 oyuncu değişikliği hakkı, bütün dünyadan gelen istekler doğrultusunda IFAB'ın geçen hafta yapılan İcra Kurulu toplantısı sonrasında kalıcı hale getirildi. Ancak isteyen federasyon ve konfederasyonlar 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanabilecekler. Premier Lig, 5 oyuncu değişiklik hakkını kullanmayan tek ligdi. Yoğun maç temposuna rağmen yapılan bu uygulama gelen itirazla üzerine yeniden değiştirildi. 
 

 Mikel Arteta karardan memnun

Arsenal menajeri Mikel Arteta, beş oyuncu değişikliği kuralı getirmenin Premier Lig için iyi olacağını söyledi. Arteta "Bu iyi bir değişiklik çünkü oyunculara sahada olma fırsatı veriyor. Oyuncuların yükünü yönetmenize yardımcı olacak." dedi.

İlgini Çekebilir
Futbol dünyasında görülmemiş teklif! Premier Lig hakemleri...
Habere Git

Kural oyuncu sağlığıyla ilgili

İngiltere Profesyonel Oyuncular Birliği (PFA) Başkanı Maheta Molango, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu konu rekabet üstünlüğü üzerinden tartışılmamalı çünkü 5 oyuncu değişikliği, bazı takımlara avantaj sağlamayacak. Bu, tamamen oyuncu sağlığıyla ilgili. Sezon içinde çok fazla maç oynandığında oyuncuların yeteri kadar dinlenmesi gerekiyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler