Premier Lig'de en iyi başlangıcı Manisalı Ange Postecoglou yaptı...

İsa Kethüda
25.10.2023 - 16:21 | Son Güncellenme: 25.10.2023 - 16:46

İngiltere Premier Ligi takımlarından Tottenham Hotspur, teknik direktör Ange Postecoglou yönetiminde ligde 9. hafta sonunda lider durumda yer alıyor...

Premier Lig'de en iyi başlangıcı Manisalı Ange Postecoglou yaptı...

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Ligi'nde 9. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Ange Postecoglou yönetimindeki Tottenham Hotspur, sahasında Fulham'ı 2-0 mağlup etti ve Premier Lig'de ilk sırada yer aldı.

Tottenham Hotspur ligde namağlup

Ligde Arsenal ile namağlup takımdan biri olan Tottenham Hotspur, 7 galibiyet ve 2 beraberlik alırken rakip filelere 20 gol attı, kalesinde ise 8 gol gördü.

Manisalı Angelos Postecoglou

Tottenham'ın şüphesiz bu başarısındaki en büyük etken, sezon başında takımın başına getirilen Ange Postecoglou... Kendisine "Manisalı" yakıştırmaları da yapılan Angelos Postecoglou, Premier Lig tarihindeki tüm menajerler arasındaki en iyi başlangıcı yapan isim oldu.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor'da dönen dolaplar ve acı gerçekler... Belgelerle...
Habere Git

Premier Lig'de başlangıç rekoru kıran Ange Postecoglou'nu Guus Hiddink ve Mike Walker takip ediyor. Her iki teknik adam da ilk 9 Premier Lig karşılaşmasında 22 puan topladı. Postecoglou'nun ekibi ise 9 maçta 23 puan elde etti.

Hiddink 2009 yılında Chelsea ile, Walker ise 1992 yılında Norwich City ile bu başarıya imza atmıştı. Maurizio Sarri, Frank Clark ve Thomas Tuchel ise ilk dokuz Premier Lig karşılaşmalarında yenilgi yüzü görmediler (9 maç, 6 galibiyet, 3 beraberlik).

Hiçbir teknik direktör, ilk dokuz Premier Lig karşılaşmasında Tottenham Hotspur'u çalıştıran Ange Postecoglou'dan daha fazla puan toplamadı.

İlgini Çekebilir
Kulüp logolarından Türk bayrağı kalkıyor mu?
Habere Git

İşte Premier Lig'in ilk 9 maçında en çok toplayan teknik direktörler

  • 1- Ange Postecoglou: 23 puan
  • 2- Guus Hiddink: 22 puan
  • 3- Mike Walker: 22 puan
  • 4- Maurizio Sarri: 21 puan
  • 5- Carlo Ancelotti: 21 puan
  • 6- Unai Emery: 21 puan
  • 7- Frank Clark: 21 puan
  • 8- Thomas Tuchel: 21 puan
  • 9- John Gregory: 21 puan
  • 10- Felipe Scolari: 20 puan
  • 11- Avram Grant: 20 puan
  • 12- Pep Guardiola: 20 puan
  • 13- Jose Mourinho: 20 puan
  • 14- Tim Sherwood: 20 puan
  • 15- Phil Brown: 20 puan

Postecoglou kimdir?

27 Ağustos 1965'te Yunanistan'da doğdu. 5 yaşına kadar Yunanistan'da büyüyen Postecoglu, ardından ailesiyle Avustralya'nın Melbourn şehrine taşındı. İlk futbolculuk kariyerine de burada adım atan Postecoglu, South Melbourne Hellas'ta defans bölgesinde futbola başladı. Gençlik yıllarını burada geçiren Postecoglue, Avustralya Milli Takımı'nda da dört maçta forma giydi.

Manisa Alaşehir ilişkisi

1. Dünya Savaşı'nda Manisa'nın Alaşehir ilçesinden göç etmek durumunda kalan Yunanların arasında Angelos Postecoglou'nun ailesi de yer alıyordu. Buradan göç eden Yunanlar, Atina'ya yakın bir bölgeye yerleşmeye başlıyorlar. Bu bölgeye de Nea Philadelphia adını koyuyorlar. Bergamalılar döneminde Alaşehir'e Philadelphia deniliyordu. Bu yüzden Nea Philadelphia da, Yeni Alaşehir anlamını taşımaktaydı. Angelos Postecoglou da Atina'nın "Nea Philadelphia" bölgesinde dünyaya geliyor. Kendisine Manisa'lı yakıştırmalarının yapılma sebebi de bu oluyor.

İlgini Çekebilir
Serdar Aziz ameliyat edildi
Habere Git

Erken teknik direktörlük yılları

Angelos Postecoglou, teknik direktörlük kariyerine de futbolculukta olduğu gibi South Melbourne Hellas'ta başladı. 1996 yılında takımın başına geçen Postecoglou, takımıyla iki defa Ulusal Futbol Ligi şampiyonluğu yaşadı. 1999 yılında OFC Şampiyonlar Ligi'ni de kazanan Yunan teknik adam, Avustralya'nın 17 ve 20 yaş altı takımlarında da çalıştı.

Milli Takım'ın başına geçti

Angelos Postecoglou, genç yaşta taşındığı Avustralya'da önce bir futbol kariyerine sahip oldu. Ardından teknik direktörlüğe de Avustralya'da başlayan Postecoglou, ülkenin Milli Takımı'nın teknik direktörlüğüne kadar yükseldi. Angelos Postecoglou, 2013 yılında Avustralya Milli Takımı'nın başına getirildi ve 4 yıl boyunca teknik direktörlüğünü yaptı. 49 maçta takıma liderlik eden Yunan teknik adam, bu maçlarda 22 galibiyet, 12 beraberlik ve 15 mağlubiyet aldı.

Avrupa'ya ilk adımlar

58 yaşındaki teknik adam kariyerinin 26. yılında Avrupa'ya Celtic ile adım attı. 2021 yılında İskoç ekibinin başına geçen Angelos Postecoglou, 3 sezon boyunca toplamda 113 maçta Celtic'i yönetti. Bu maçlarda 2.31 puan ortalaması tutturan Postecoglou, Celtic'i iki kez İskoçya Ligi şampiyonluğuna taşıdı.

İlgini Çekebilir
"Galatasaray 1 puan alsaydı gruptan çıkmayı garantilerdi"
Habere Git

Tottenham ile kaybetmiyor

Yunan teknik adam, 2023 yazında hedef yükseltti ve Premier Lig'in dev ekiplerinden Tottenham Hotspur'un başına geçti. 58 yaşındaki teknik adam önderliğinde lige güçlü bir başlangıç yapan İngiliz ekibi, geride kalan 9 haftada 7 galibiyet ve 2 beraberlik 23 puan topladı ve ilk sırada yer aldı. Tottenham bir sonraki lig maçını 27 Ekim Cuma günü saat 22.00'de Crystal Palace ile deplasmanda oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler