Manchester City-Manchester United Derbisi Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

Orhan Gülek
01.10.2022 - 23:03 | Son Güncellenme: 02.10.2022 - 10:43

İngiltere Premier Lig, Manchester derbisiyle devam ediyor. Manchester City, evinde Manchester United'ı konuk edecek. Peki dev derbi ne zaman saat kaçta, hangi kanalda? İşte tüm detaylar

Manchester City-Manchester United Derbisi Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Premier Lig'de heyecan Manchester derbisiyle devam ediyor.  2 Ekim Pazar günü saat 16.00'da karşılaşacak iki ekip, 128. randevu için buluşacak.  Etihad Stadium'da oynanacak olan maçta hakem Michael Oliver görev yapacak.

Gözler Erling Haaland'da olacak

Son Premier Lig şampiyonu Manchester City, ligde oynadığı 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Ligdeki son maçında deplasmanda Wolverhampton'ı 3-0 mağlup etmeyi başaran Manchester City, topladığı 17 puanla ligde 2. sırada yer alıyor.

 

Manchester City'nin en skorer ismi sezon başında Borussia Dortmund'tan transfer edilen Erling Haaland. Haaland bu sezon çıktığı 7 maçta 11 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Öte yandan City ekibinde sakatlıkları bulunan Aymeric Laporte, John Stones ve Kalvin Phillips derbide forma giyemeyecek.

 

Manchester United, arka arkaya galibiyetlerle çıkışa geçti 

Erik ten Hag'ın takımın başına geçmesiyle birlikte sezonu çok kötü açan Manchester United, arka arkaya aldığı Brighton ve ağır Brentford mağlubiyetlerinin ardından, aralarında Liverpool ve Arsenal galibiyetlerinin de olduğu 4 maçlık galibiyet serisi yakaladı. 

 

Manchester United, 6 maç sonunda 4 galibiyet 2 mağlubiyet ile 12 puanla 6 sırada yer alıyor. 3'er golle Marcus Rashford ve Jadon Sancho, Erik ten Hag'ın derbideki en önemli kozları olacak. 

Ronaldo'nun performansı merak ediliyor

Dev karşılaşmada Manchester United'ın dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo'nun performansı merak ediliyor. Portekizli yıldız, çıktığı 6 lig maçında gol veya asist katkısı sağlayamadı.

 

Manchester United ligdeki son maçında lider Arsenal'i 3-1 mağlup etmişti. Sakatlıkları bulunan Martin Dubravka, Harry Maguire, van de Beek, Brandon Williams ve Anthony Martial sakatlıkları sebebi ile maç kadrosunda olmayan isimler.

Wayne Rooney hala bir numara

Öte yandan bir süre önce yeşil sahalara veda eden ve şu anda teknik direktörlük yapan Wayne Rooney, Manchester derbisinde 11 golle hala derbi tarihinin en golcü oyuncusu konumunda. 

Sağlık sorunları nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kalan Manchester City efsanesi Sergio Agüero ise 9 golle ikinci sırada yer alıyor. 

Peki Manchester City - Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Manchester City ile Manchester United'ın karşı karşıya geleceği Premier Lig'in 9. haftasındaki bu mücadele 2 Ekim Pazar günü oynanacak. Saat 16.00'da başlayacak karşılaşma beIN Sports 3 ekranlarından futbolseverlerle buluşacak.

Senin için hazırladığımız haberler