Premier Lig'de OHAL! Kurallar değişti

Akın Ungan
21.12.2021 - 14:05 | Son Güncellenme: 21.12.2021 - 14:09

İngiltere Premier Lig'de koronavirüs vakaları nedeniyle toplantı yapıldı. Toplantıda neler konuşuldu? Maçlar ertelenecek mi? Hangi kurallar değişti?

Premier Lig'de OHAL! Kurallar değişti

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Başta Premier Lig, İngiltere futbol liglerinde giderek yoğun bir şekilde görülmeye başlanan ve son açıklanan rakamlara göre 90'a ulaşan koronavirüs vakaları ve buna bağlı olarak birçok karşılaşmanın ertelenmesi üzerine Premier Lig kulüpleri dün olağan üstü bir toplantıda bir araya gelerek maçların ertelenmesi konusunu gündemlerine aldı.

Noel ve Yılbaşı döneminde geleneksel olarak ikişer gün arayla oynanan yoğun maçlar nedeniyle 26 Aralık günkü Boxing Day maçlarının ertelenmesi alternatifini görüşen kulüpler, takvim sıkışıklığı nedeniyle maçları oynama yönünde karar verdi.

1 kaleci ve 13 futbolcu yeterli olacak

Ertelemeler problem yaşanması durumunda maç bazında yapılacak ve 1 kaleci ve 13 saha oyuncusu kadroya yazabilen takımlar maçlara çıkacak.

Burnley ve Tottenham sorunu

Erteleme maçları ise yeni yılda oynanacak maçların hemen ardından verilecek 1 hafta arada oynatılması düşünülüyor. Ancak 3’er maçı eksik olan Burnley ile Tottenham’ın tüm maçlarına yer bulmak oldukça zor olacak.

Kupada maçlar artık tek!

Diğer yandan İngiltere Futbol Federasyonu FA, kendi organizasyonu olan FA Cup maçlarının 4 ve 5. Turunda beraberlik halinde ikinci maçın oynanmayacağını ve sonucun tek maçta alınacağını açıklarken, çift maç üzerinden oynanan Lig Kupası yarı finalinin de tek maç olarak oynatılmasına karar verdi.

Senin için hazırladığımız haberler