Premier Lig'de Yılın Teknik Direktörü Açıklandı! Klopp mu, Guardiola mı?

25.05.2022 - 00:53 | Son Güncellenme: 25.05.2022 - 01:03

Premier Lig'de yılın en iyi teknik direktörü açıklandı. En iyi hoca Liverpool'dan Jürgen Klopp mu, Manchester City'den Pep Guardiola mı oldu? İşte detaylar.

Premier Lig'de Yılın Teknik Direktörü Açıklandı! Klopp mu, Guardiola mı?

AJANSSPOR HABER

Dünyanın en çok takip edilen ligi Premier Lig'de yılın en iyi teknik direktörü belli oldu. Bu sezon Manchester City ile Liverpool arasında geçen şampiyonluk mücadelesi, iki takımın başarılı teknik direktörleri Pep Guardiola ve Jürgen Klopp arasında da yaşandı.

Premier Lig'de yılın en iyi teknik direktörü

Premier Lig'de yılın en iyi teknik direktörü, Liverpool'un başarılı çalıştırıcısı Jürgen Klopp seçildi. Klopp, şampiyonluğu Pep Guardiola'ya kaptırsa da bireysel olarak bu ödülün sahibi olmayı başardı.

2 sezon üst üste 1 puanla yenildi

Premier Lig son yıllarda Manchester City ile Liverpool çekişmesine sahne oluyor. Bu şampiyonluk yarışını takip edenler, aynı zamanda da Pep Guardiola-Jürgen Klopp rekabetine de tanıklık ediyor. İki takım ve hoca arasında ikinci kez şampiyonluk yarışı 1 puan farkla sonuçlandı. Ve yine kazanan Guardiola'nın City'si oldu.

İlgini Çekebilir
Pep yine 1 puanla Klopp'u ağlattı
Habere Git

En yüksek puanlı ikincilik!

2018/19 sezonunda iki takım puan rekorları kıran bir şampiyonluk yarışına tutuştu. Sezon sonunda 98 puanla şampiyonluk ipini Manchester City göğüsledi. Liverpool ise yalnızca 1 puan geride ikinci oldu. Bu kadar puan toplayıp ikinci olan yegane takım unvanını aldı. Üstelik Klopp'un öğrencileri sadece 1 kez mağlup olurken şampiyon City, 4 defa yenildi. Ancak kazanan Pep oldu.

Senin için hazırladığımız haberler