Premier Lig'in eski oyuncusu Diniyar Bilyaletdinov, Rus ordusuna katıldı

Ali Bozkurt
29.09.2022 - 10:26 | Son Güncellenme: 29.09.2022 - 10:33

Premier Lig ekiplerinden Everton'ın eski futbolcularından birisi olan Diniyar Bilyaletdinov, kısmi seferberlik kapsamında Rus ordusuna katıldı. Detaylar...

Premier Lig'in eski oyuncusu Diniyar Bilyaletdinov, Rus ordusuna katıldı

AJANSSPOR HABER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilanının ardından Premier Lig ekibi Everton'un eski oyuncusu Diniyar Bilyaletdinov, Rus ordusuna alınan isimlerden biri oldu. İşte detaylar...

Babası duyurdu

2009-2012 yılları arasında Premier Lig ekiplerinden Everton forması giyen Diniyar Bilyaletdinov'un orduya alındığını babası teknik direktör Rinat Bilyaletdinov duyurdu. Rusya'da yayın yapan Sports'a konuşan baba Bilyaletdinov, "Diniyar celp aldı. Duyguları ifade etmek çok zor. 19 yıl önce askerlik yaptı ama tamamen spor ile geçirdi. Aradan çok uzun bir zaman geçti." ifadelerini kullandı.
 

''Tutarsızlık var''

Diniyar'ın orduya alınmasını tutarsız olarak değerlendiren Rinat Bilyaletdinov, "Yasa 35 yaşına kadar olan kişileri kapsıyor, Diniyar 37 yaşında. Burada bir tutarsızlık var. Genel bir seferberlik olsaydı herhangi bir sorun yoktu. Ancak şu an her şey yasaya uygun olmalı" dedi.

İlgini Çekebilir
Burak Yılmaz prim tartışmasını anlattı: "Arda dayanamadı, bir şey söyledi"
Habere Git

Diniyar Bilyaletdinov kimdir?

Tatar asıllı bir ailenin çocuğu olan Diniyar Bilyaletdinov profesyonel futbola Lokomotiv Moskova'da başladı. Burada geçirdiği beş yılın ardından Everton, 2009 yazında 10 milyon euro'luk bonservis bedeliyle oyuncuyu kadrosuna kattı.

 

EURO 2008'de yarı final oynayan Rusya'nın o dönem gözde isimlerinden olan Diniyar bu performansıyla Premier Lig'e adımını atmıştı.

2012'de Spartak Moskova'ya transfer olan futbolcu daha sonra Anzhi, Torpedo Moskova ve Rubin Kazan formaları da giydi. Futbolu 2019 yılında bırakan Bilyaletdinov son olarak Litvanya ekiplerinden Riteriai için ter döktü.

46 kez giydiği milli forma altında 6 gol kaydeden Diniyar Bilyaletdinov'un Timur adında bir oğlu var.

Senin için hazırladığımız haberler