Premier Lig'in iki sürprizi: Kitaplarında beraberlik yazmıyor

21.12.2020 - 16:08 | Son Güncellenme: 21.12.2020 - 16:15

İngiltere Premier Lig’de bu sezon dikkat çekici sonuçlar alınıyor. Özellikle Leicester City ve Aston Villa, elde ettikleri sonuçlarla göze çarpıyor. İki takımın toplam beraberlik sayısı ise sadece 1 maç. Hem Tilkiler hem de Villa, Premier Lig'de kartları yeniden dağıtacak gibi...

Premier Lig'in iki sürprizi: Kitaplarında beraberlik yazmıyor

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

Avrupa’nın ve hatta dünyanın en iyi 5 ligi olarak gösterilen liglerden İngiltere Premier Lig’de Liverpool 31 puanla lider olsa da, Leicester City ve Aston Villa’nın bu sezon göstermiş olduğu performanslar gerçekten dikkat çekici. Leicester, Liverpool’un ardından ikinci sırada; Aston Villa da maç eksiklerinde galibiyetler elde ederse, Kırmızı Anka Kuşları’nın hemen ensesinde olacak. Bu iki takımı farklı kılan şeyler ise, “Atamıyorsan attırtmayacaksın” kuralını pek uygulayamamaları…

HİÇ BERABERE KALMADILAR

Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder’in de formasını giydiği Leicester City, 5 yıl öncesine ait olumlu sinyalleri vermeye devam ediyor. 125 yılı geçen tarihinde ilk şampiyonluğunu sürpriz bir şekilde 2016 yılında kazanan Tilkiler, bu sezon 14 maçta 9 galibiyet ve 5 mağlubiyet elde etti ve oynadığı hiçbir maçtan beraberlikle ayrılmayan tek takım konumunda. 14 maçta 27 puanı bulunan Leicester, ilerleyen karşılaşmalarında da galibiyet kovalamak zorunda; zira 2 maç eksiği bulunan ve 9. sırada yer alan Aston Villa ile aralarında 5 puan fark var.

DİPLERDEN ZİRVEYE

2 yıl önce Championship’te Playoff finalinde Derby’i geçerek Premier Lig’e geri dönen ve geçen sezon da düşme potasının 1 puan üstünde, 17. sırada yer alan, Prens William'ın da tuttuğu  Aston Villa da bu sezon beklentilerin üstüne çıktı ve 12 maçta sadece 1 kez rakip takımla puanlarını bölüştü. O karşılaşma da, geçtiğimiz perşembe günü oynanan ve gol sesinin çıkmadığı Burnley maçıydı.

Lige 5’te 5 galibiyetle başlayan ve bu seri içinde Liverpool’u 7-2 gibi farklı bir skorla tarihe geçecek şekilde yenen Villa’nın ligin ilk haftasında oynanması planlanan Manchester City maçı, rakibinin UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşması nedeniyle, Newcastle United maçı da koronavirüs nedeniyle ertelenmişti. 12 karşılaşmaya çıkan bordo-mavililer, 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 22 puana sahip; ancak ertelenen karşılaşmaların oynandığı ve bu maçları Aston Villa’nın kazandığını varsayarsak, Liverpool’un ensesinde olacaklardı.

İki takımın bu sezon Premier Lig’deki karşılaşmasında Aston Villa, deplasmanda Leicester City’i 1-0 yenmiş ve namağlubiyet serisinin son galibiyetini almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler