Prens Charles Mountbatten-Windsor kimdir?

09.04.2021 - 20:27 | Son Güncellenme: 09.04.2021 - 20:40

İngiltere Kraliyet Ailesinin bir numaralı varisi Prens Charles kimdir? Hangi bölgenin yöneticiliğini üstlenmiştir? Prens Charles kaç yaşındadır, evli mi? İşte detaylar...

Prens Charles Mountbatten-Windsor kimdir?

Prens Philip Mountbatten ile Kraliçe 2. Elizabeth'in en büyük çocuğu Prens Charles, Britanya Krallığı'nın 1 numaralı varisi konumunda. 70 yaşını aşan ve yıllardır taht için bekleyen yaşlı prens, Prens Andrew'in abisi olmakla beraber; Prens William ve Prens Harry'nin de babası. Arjantin - İngiltere savaşında, Falkland Adaları için İngiltere Donanmasıyla savaşa katılan Prens Charles, Falkland Savaşından zaferle ayrılmıştı. Peki, Prens Charles kimdir? 

Prens Charles kimdir?

14 Kasım 1948 tarihinde Buckingham Sarayı'nda Prenses Elizabeth ve Prens Philip'in ilk çocukları, VI.George ve Kraliçe Elizabeth'in torunları olarak dünyaya geldi. Cheam ve Gordonstoun okullarında eğitim gördü. Bu süre boyunca tarih öğretmeni Michael Collins Persse ile bir okul gezisinde Papua Yeni Gine'yi ziyaret etti. 

Eğitim zamanını, ayrıca Avustralya'da eyalet olan Victoria'da Geelong Gramer Okulu Timbertop Kampüsü'nde geçirdi. Cambridge Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde lisans eğitimi aldı. Üniversite eğitiminin ikinci yılının bir döneminde, Galler dili ve tarihi eğitimini Aberystwyth'de bulunan Wales University College'da aldı.

Prens Charles evli mi?

1981 yılında İngiliz soylu ailesine mensup Diana Spencer ile evlendi. Bu evlilikten Prens William ve Prens Harry dünyaya geldi. Çift, 1996 yılında Prens'in evlilik dışı Camilla Parker Bowles ile ilişkisi nedeniyle boşandı. Prens, uzun süredir ilişkileri bulunan Camilla Parker Bowles ile 2005 yılında evlendi.

Prens Charles'in kraliyetteki görevi

Geçmişte Britanya İmparatorluğunun sömürgesi olan ülkelerin İngiliz Milletler Topluluğu adı altında birleşmesi ile birlikte, İngiliz Kraliyeti Veliaht Prensi ve Galler Prensi olarak II.Elizabeth adına görevlerine dünyanın dört bir yanında devam ediyor. 1976 yılında "The Prince's Trust" vakfını kurdu. Birçok organizasyona Başkanlık etmeye devam etmektedir.

Kovid-19'a yakalanmıştı...

Prens, Koronavirüs Pandemi döneminde ufak belirtiler göstermeye başladı ve 20 Mart 2020'de test oldu. Testi pozitif çıkan Prens, İskoçya'da eşi ile kendini izole etti. 30 Mart 2020'de açıklama yapan resmi kurumlar Prens'in virüsü yendiğini ama kendini izole etmeye devam ettiği belirtildi

Prens Charles'in unvanları...

  • 14 Kasım 1948 – 6 Şubat 1952: "Kraliyet Altesleri" Edinburgh Prensi
  • 6 Şubat 1952 – günümüz: "Kraliyet Altesleri" Cornwall Dükü
  • 26 Temmuz 1958 – günümüz: "Kraliyet Altesleri Galler Prensi
Senin için hazırladığımız haberler