Prens Harry Mountbatten-Windsor kimdir?

09.04.2021 - 20:03 | Son Güncellenme: 09.04.2021 - 20:24

İngiltere Kraliyeti'ndeki unvanlarını geride bırakıp, 2020 yılında aileden ayrılan Harry Mountbatten Windsor kimdir? Prens Harry kaç yaşında, kiminle evli? İşte detaylar...

Prens Harry Mountbatten-Windsor kimdir?

2018 yılında Meghan Markle ile evlenip; 2020 yılında Kraliyetteki temsillerinden geri çekilen Prens Harry kimdir? İngiltere Kraliyeti'nde Prens Harry kaçıncı sıradan taht üzerinde hak sahibidir? Bugün, Prens Philip Mountbatten'in 99 yaşında vefat etmesinden ötürü, gözler Philip'in geride bıraktığı çocuklarına ve torunlarına çevrildi. Prens William ile birlikte tahtın en önemli adayları arasında gösterilen Prens Harry kimdir? İşte, Prens Harry'e dair merak edilen her şey.

Prens Harry kimdir?

15 Eylül 1984'te Londra'da dünyaya gelen Prens Harry Mountbatten-Windsor, 37 yaşındadır. Prens Charles ve Prenses Diana'nın oğludur. Son 3 yıl içinde aldığı kararlarla dünya gündemine gelmeyi başaran genç prens, olaylı bir şekilde hayatını kaybeden Prenses Diana'nın en küçük oğludur. Annesi Prenses Diana'nın henüz 13 yaşındayken ölmesi nedeniyle içine kapanık bir yaşam süren Prens Harry, Britanya Tahtının 6. sıradaki varisiydi. Ta ki kraliyetteki görevlerini bıraktığını açıklayana kadar. 

İngiltere Kraliyet Ailesi'ne bağlı donanma, kara kuvvetleri, hava kuvvetleri ve diğer askeri alanlarda hizmet veren Prens Harry, ilk kez Afganistan Savaşı'nda görev almış; burada ülkesi adına savaşmıştır. 2018 yılında henüz 34 yaşındayken Kanadalı Meghan Markle ile dünya evine giren Prens Harry, 2020 yılında sosyal medya hesabından kraliyetteki görevlerinden feragat ettiğini duyurdu. Bu tarihten sonra gözler Prens Harry'e çevirdi. Kalan hayatını Kanada ve Amerika'da eşiyle birlikte yaşayacağını söyleyen Harry, artık çeşitli projelerle gündeme geliyordu.

Netflix ve Spotify ile anlaştı

Bir dönem Afganistan'da Binbaşı rütbesiyle görev alan Prens Harry Mountbatten Windsor, kraliyetteki görevlerinden feragat ettikten sonra dijital işlere girişti. Archewell adında bir şirket kuran Harry, Netflix ve Spotify ile çeşitli belgesel ve dizi yapımlarına başladı. Bu yapımlardan ilki Aralık ayında yayımlandı.

Senin için hazırladığımız haberler