Pro lisansı yok diye konuşturulmayan Nuri Şahin'e TFF'den ödül

Akın Ungan
29.11.2023 - 11:39 | Son Güncellenme: 29.11.2023 - 11:45

TFF, Ekim Ayının En Centilmen Teknik Direktörü ödülünü Nuri Şahin’e verirken, genç teknik adamla ilgili olarak dikkat çekecek detaylar gözden kaçırıldı.

Pro lisansı yok diye konuşturulmayan Nuri Şahin'e TFF'den ödül

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TFF Fair Play Ödülleri'nin Ekim 2023 Dönemi sahiplerini Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu tarafından belirledi. TFF; En Centilmen Teknik Direktör, En Centilmen Taraftar, En Centilmen Futbolcu ve En Centilmen Yönetici kategorilerinde ödüllerin sahiplerini belirlerken, dikkat çekecek bir karara imza attı.

Maç sonu açıklama yapamayan Şahin En Centilmen Teknik Direktör oldu

Pro lisansı olmadığı için ‘teknik direktör’ olarak maç sonlarında yayıncı kuruluşa ve basın toplantısında açıklama yapmasına izin verilmeyen Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, Ekim ayının En Centilmen Teknik Direktörü kategorisinde ödüle layık görüldü.

Maç sonu açıklamalar örnek gösterildi

TFF’den yapılan açıklamada, “Başarılı futbolculuk kariyerini noktalayıp teknik direktör olarak görevine başladığından bu yana, maç önü ve maç sonu konuşmalarında, skordan bağımsız şekilde yaptığı sportmenliğe uygun açıklamaları, futbolun diğer paydaşlarına karşı saygılı ve örnek yaklaşımlarından dolayı bu ödüle layık görülmüştür” açıklamasına imza attı.

İlgini Çekebilir
Hasan Arat'ın yönetim listesinden 12 isim belli oldu! Yılmaz Erdoğan detayı...
Habere Git

Ekim ayında açıklaması yok

Maç önünde ve sonunda teknik direktör olarak açıklama yapmasına izin verilmeyen, ancak buna rağmen “Ekim Ayının En Centilmen Teknik Direktörü” ödülü verilen Nuri Şahin ile ilgili olarak dikkat çekecek bir detay daha gözden kaçtı.

Antalyaspor’da göreve geldiği 3’üncü sezonunda ilk kez Antalyaspor Teknik Sorumlusu Joao Tralhao’nun kayınvalidesini kaybettiği için Beşiktaş ve Ankaragücü maçlarının öncesinde ve sonrasında açıklamada bulunan Nuri Şahin’in basının karşısına geçtiği ayın Kasım olması da dikkat çekiyor. 5 Kasım’da Beşiktaş, 10 Kasım’da da Ankaragücü maçları için açıklamada bulunan Şahin, buna rağmen yaptığı açıklamalar sebebiyle “Ekim Ayının En Centilmen Teknik Direktörü” ilan edildi. Şahin, Antalyaspor’un Ekim ayında yaptığı Galatasaray, Gaziantep FK ve Başakşehir mücadelelerinde açıklamada bulunmamıştı.

Nuri Şahin’in kasım ayında yaptığı açıklamalar

İlk olarak 3-2 kazanılan Beşiktaş maçının ardından açıklamada bulunan Nuri Şahin, “En hızlı şekilde puanlarımızı alıp, nereye varacağımıza bakacağız. Üst üste iki maç kazandık. Öncesinde takım zor dönemden geçti. Bugün çok büyük camiayı, takımı yendik. Bunun gururunu yaşayacağız ama ayaklarımızın yere basması lazım. İlk yarıyı analiz etmek lazım. İlk yarıdaki oyun hiç hoşuma gitmedi. Futbolcularım fiziksel anlamda çok iyi. Oyun anlamında bazı maçlarda çok iyi oynuyoruz. Bugün ikinci yarı top Beşiktaş'taydı ama doğru oyunu oynadık. Daha cesaretli oynarsak istediğimiz seviyeye geliyoruz” ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
Murat Ağırel şike teklifinin belgelerini ve detaylarını paylaştı!
Habere Git

Ankaragücü maçında da konuştu

4-0 galip gelinen Ankaragücü maçının ardından da konuşma yapan Şahin şu ifadelere yer vermişti: “Bizim adımıza müthiş geçen bir akşam. 90 dakika domine ettik. Bu sezonun değil belki de son 2 sezonun en iyi futbolunu oynadık. Oyuncularım büyük bir özveri gösterdi. Bizim için paha biçilemez değerde olan Giray Vural yok. Onun için Erdoğan çıktı oynadı. Bizim adımıza maç çok iyi geçti taraftarımız adına çok çok mutluyum. Milli ara bize çok olumlu gelecek. İnşallah milli aradan sakatlık olmadan oyuncularımız dönecek. Adam Buksa kaburgalarında çok ağrılarla oynadı. Ömer'in ağrıları vardı, Veysel'in ağrısı vardı ve Holtamann dönecek. Milli ara bize çok iyi gelecek.”

Senin için hazırladığımız haberler