"Prosinecki ile kahve içtikten sonra bir çanta dolusu para teklif ettiler"

09.11.2020 - 18:34 | Son Güncellenme: 09.11.2020 - 18:55

1981-1991 yılları arasında Kızılyıldız forması giyen kaleci Stevan Stojanovic, 1990-19991 yılında İtalya'nın Bari şehrinde oynanan Kızılyıldız - Marsilya Şampiyon Kulüpler Kupası Final maçı öncesi takım arkadaşı Robert Prosinecki ile kahve içtikten hemen sonra maçı satması için para teklifi aldığını açıkladı.

"Prosinecki ile kahve içtikten sonra bir çanta dolusu para teklif ettiler"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

1982-1991 yılları arasında Kızılyıldız kalesini koruyan takım kaptanı Stevan Stojanovic, 1990-91 yılında Marsilya ile oynanan Şampiyonlar Kulüpler Kupası Final maçı öncesi takım arkadaşı Robert Prosinecki ile kahve içtikten sonra maçı satması için bir çanta dolusu para teklifi aldığını açıkladı. 

"Benden maçı satmamı istediler"

Sırp medyasına o günleri anlatan Stojanovic, "Final maçının arifesi günü Bari'de ilginç bir röportaj verdim. Benden maçı satmamı istediler. Aslında bu onlar için iyi düşünülmüş bir yoldu, çünkü aradaki tek engel bendim. Bu yüzden bir telefon aldım ve röportaj için arayacaklarını söylediler. Bir kulüp, bizim kulübün de iznine sahiptim" dedi.

"Robert Prosinecki ile birlikteydim"

Her şeyin final arifesinde Belgrad'ın Intercontinental Hotel'inde gerçekleştiğini söyleyen 56 yaşındaki Sırp eski kaleci, "Takım arkadaşım Robert Prosinecki ile birlikteydim, sadece kahve içiyorduk. Onlar geldiler ve biz odaya gittik. Odaya girdiğimizde valizi açtılar ve kendimi iyi hissetmemeye başladım. Çünkü çok para vardı. Ben artık ben değildim. Baya bir süre düşündüm ve teklifi reddettim." şeklinde konuştu.

"Suçlu olacağımı söylediler"

Teklifi reddetmesinin ardından pek mutlu görünmediklerini söyleyen Stevan, "Çok şaşırmadılar. Ama parayı almam gerekmediğini, ancak parayı aldığımı söyleyeceklerini söylediler. Ve her şeyin gazetelerde çıkacağını maç bittiğinde suçlu olacağımı söylediler" diye konuştu.

Bu teklifi ona söyleyen kişilerin Fransızlar tarafından tutulmuş Sırpların olduğunu belirtti. 

Kaptanın maçı sattığı bilgisi hızla yayıldı

Teklifi kabul etmemesinin hemen ardından görüşmenin hızla yayıldığını ifade eden Stevan, "Başsız bir sinek gibi uçtum. Önce kaleci antrenörü ve sonra futbolcularla konuştum. Suçlu olmadığımı, ancak suçlu olduğum bir durumda kendimi buldum. Bu kişilerin beni satın aldıklarını söylediklerini sürekli aklımdan geçirmeye devam ettim.

"Sessizce Belgrad'da dolaşabilir miyim?"

Sonuna kadar kendimi savundum ve buna inandım. Bir şey olsa bugün burada sessizce Belgrad'da dolaşabilir miyim? Tanrı her şeyi görüyor. Tanrı beni finalde maçın oyuncusu olarak ödüllendirdi. O gece kariyerimde her şey yoluna gitti" diyerek sözlerini tamamladı.

Şampiyon Kızılyıldız

Kızılyıldız, normal süresi 0-0 berabere biten karşılaşmada Fransız temsilcisi Marsilya'yı penaltı atışları sonucunda 5-3 mağlup etti ve Şampiyon Kulüpler Kupası'nın sahibi oldu. 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler