Protokol delindi, test yapmadan kampa aldılar

11.05.2020 - 22:55 | Son Güncellenme: 11.05.2020 - 23:01

Protokol delindi, test yapmadan kampa aldılar

Türkiye Futbol Federasyonu nün (TFF) liglerin başlama tarihi olarak 12 Haziran'ı işaret etmesinin ardından takımlar yavaş yavaş sahaya inmeye başlarken, büyük kulüpler tüm futbolcularına sponsor hastanelerinde test yaptırdı. Ancak her kulüpte bu böyle mi?

AJANSSPOR - ÖZEL

Bugün (Pazartesi) toplanma kararı alan TFF 1. Lig kulüplerinden Balıkesirspor'da tesise gelen futbolcular şoke oldu.

'Semptom varsa yapılır' denildi

Öncelikle teste girmeyi bekleyen futbolculara “Size herhangi bir semptom olmadan test yapamayız.” denildi. Balıkesirli futbolcular “Büyük kulüpler test yapıp idmanlara çıktı, biz neden teste giremiyoruz?” diye sordu.

Yöneticilerse, “Siz kamptan çıkmayacaksınız. Siz izole şekilde antrenmanlarınızı yapın, semptom görülmeden kimseye test yapılmayacağı bize söylendi. İlerleyen günlerde toplu test olabilir” diye cevap verdi.

Protokol test yapılmasını istiyor

Futbolcuların “Biz tesisten çıkmayacağız ama kulüp personeli girip çıkıyor. Tesise kurye geliyor, biz bu ortamda sağlığımızı ne kadar koruyacağız, nasıl önleyeceğiz?” sorusuysa cevapsız kaldı.

Oysa Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nün 2. evre kriterlerine göre evden çıkıp tesislerde çalışmaya başlayan futbolculara test yapılması gerektiği belirtiliyor.

Sorumlusu idari direktör

Öte yandan tesislerdeki hijyenik şartların iyi olmadığı da belirtildi.

TFF'nin yayınladığı 'Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nde, testler dahil tüm koronavirüs önlemlerinin alınıp denetlenmesinden ve TFF ile iletişim kurmasından idari direktör sorumlu tutuluyor.

 

Balıkesir'de seyahat ve sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yani şehir, yüksek riskli bölgeler arasında.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler