Paris Saint-Germain kazandı Kylian Mbappe kupa ile veda etti

İsa Kethüda
26.05.2024 - 00:29 | Son Güncellenme: 26.05.2024 - 00:33

Fransa Kupası Final maçında Olympique Lyon ile karşılaşan Paris Saint-Germain rakibini mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Fransız devinde Mbappe de son maçına çıktı.

Paris Saint-Germain kazandı Kylian Mbappe kupa ile veda etti

AJANSSPOR-HABER

Fransa Kupası final maçında Lyon ile Ligue 1 şampiyonu PSG karşı karşıya geldi. Decathlon Arena’da oynanan maçta Paris ekibi rakibini 2-1 mağlup etti ve geçen sene son 16 turunda elendiği kupayı müzesine götürmeyi başardı. 

35 dakika yetti

Maçın 23. dakikasında Dembele’nin kafa vuruşu ile 1-0 öne geçmeyi başaran Fransa şampiyonu, 34. dakikada Fabian Ruiz'in vurduğu kafa vuruşu sonrasında kaleciden seken topu tamamladı ve farkı ikiye çıkardı. 55. Dakika Jake O’Brien kafa vuruşuyla topu ağlara göndermeyi başardı mücadelenin skorunu belirledi. 

Avrupa’da yine başarı gelmedi

Sezona İspanyol teknik adam Luis Enrique yönetiminde büyük umutlarla giren Paris Saint-Germain, Fransa Ligue 1’de şampiyon olmayı başarsa da Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Alman temsilcisi Borussia Dortmund’a elendi ve Avrupa’da istediği başarıyı yakalayamadı. 

Mbappe son maçına çıktı

Geçtiğimiz günlerde sezon sonunda Paris Saint-Germain’den ayrılacağını açıklayan Fransız yıldız Kylian Mbappe, Lyon karşısında son kez Paris ekibinin formasını giydi. 

Mbappe’nin Paris performansı

PSG ile 307 maça çıkan Fransız yıldız oynadığı maçlarda 256 gol atma başarısı gösterirken 108 de gol pası verdi. 25 yaşındaki süper star, Paris Saint-Germain ile 6 Ligue 1 şampiyonluğu, 3 Fransa Kupası şampiyonluğu, 2 Fransa Lig Kupası şampiyonluğu ve 3 Fransa Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler