PSG'nin 17'lik yıldız adayı Xavi Simons kimdir, mevkisi ne, aslen nereli?

16.04.2021 - 14:33 | Son Güncellenme: 16.04.2021 - 14:45

PSG'nin Barcelona'ya büyük çalım atarak kadrosuna kattığı Xavi Simmons, dünya futbolunun yeni değerlerinden. Peki, Xavi Simmons kimdir, aslen nereli?

PSG'nin 17'lik yıldız adayı Xavi Simons kimdir, mevkisi ne, aslen nereli?

Paris Saint Germain'in 21 Nisan 2003 doğumlu, henüz 17 yaşındaki futbolcusu Xavi Simmons; 10 Nisan'daki futboluyla seyircinin takdirini toplamıştı. Pochettino'nun yeni yeni rotasyona dahil ettiği; ileride Marco Veratti'nin yerini koruyabilecek, uzun yıllar PSG'ye hizmet edebilecek bir yıldız adayı resmen görücüye çıktı.

Bu sezon 1 kez Fransa Kupası, 2 kez ligde forma şansı bulan Xavi Simmons'un adını önümüzdeki süreçte sıklıkla duyacağız. Nitekim, PSG'nin 2019 yılında Barcelona'dan kadrosuna kattığı Simmons; tarihin en büyük çalımlarından biri olabilir. Peki, Xavi Simmons kimdir, aslen nereli? İşte genç yıldız adayına dair merak edilenler.

Xavi Simmons kimdir?

Hollanda ve İspanya kimliklerine sahip olan Xavi Simmons, 21 Nisan 2003 doğumludur. Yani, 17 yaşındadır. Futbola İspanya ekiplerinden Thader'de başlayan Xavi Simmons, 2010-11 sezonunda henüz 7 yaşındayken ülkenin en büyük kulüplerinden Barcelona'ya transfer oldu.

Yaklaşık 8 yıl kadar Barcelona altyapısında eğitim gördükten sonra Barcelona U-16 takımına yükseltildi. 1 yıl sonra, belki de kariyerinin en ilginç tekliflerinden birini Fransa futbolunun lokomotiflerinden PSG'den aldı. Saha içerisindeki inatçılığı, top çalma kabiliyeti ve sürati ile ilgiyi üzerinde toplayan Simmons, 2019 yılında Paris'in yolunu tuttu.

Hollanda Milli Takımı'nı seçti

Şimdiye dek Hollanda Milli Takımı'nın alt yaşlarında mücadele eden Xavi Simmons, U16 kategorisinde çıktığı 6 maçta 3 gol atarak; bir merkez orta sahadan alınabilecek maksimum verimi yansıttı denilebilir. Sadece PSG için değil, Hollanda Milli Takımı için de umut ışığı olan Simmons, önümüzdeki 10 yılın süper starları arasında sayılabilir.

Xavi Simmons hangi mevkide oynuyor?

Asıl mevkisi merkez orta saha olan Xavi Simmons, merkez orta saha dışında ön libero ve on numara pozisyonlarında da harikalar yaratabiliyor. Orta sahanın üç farklı alanında boy gösteren Simmons, takımı için iyi bir opsiyon.

Senin için hazırladığımız haberler