"PSG'yi Şampiyonlar Ligi'ne almayın da görelim"

07.05.2020 - 16:25 | Son Güncellenme: 07.05.2020 - 16:29

Gençlik ve Spor Eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararı değerlendirdi. Atalay çarpıcı açıklamalara imza atarken, UEFA'ya da göndermede bulundu. Mehmet Atalay, canlı yayında kulüplere mali açıdan da mesajlar verdi.

"PSG'yi Şampiyonlar Ligi'ne almayın da görelim"

Gençlik ve Spor Eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu’nun liglerin akıbetiyle ilgili verdiği kararı değerlendirdi. Yayıncı kuruluşun tüm ülkelerde ciddi bir baskısı olduğunu anlatan Atalay, “Kulüplerin, herhangi bir kurum ya da kuruluşa bağımlı olmasını istemem. Buna devlet dahil” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Mehmet Atalay, kulüplerin mali yapılarının bozukluğuna da vurgu yaptı.

“12 Haziran’a kadar hazır olacağımızı düşünüyorum”

Liglerin yeniden başlayacak olması kararını yorumlayan Atalay, “12 Haziran’a kadar ciddi bir süre var. Hazır olmaya doğru gidiyoruz. Gidişat böyle. Nihat Özdemir çok iyi izah etti. Ortaya yeni bir durum çıkarsa yeni değerlendirme yapılacaktır. Süper güçler dahi, kendi geleceğini öngöremiyor. Koronavirüs sürecinde hiçbir ülkenin planı tutmadı. Türkiye, süreci en az hasarla atlatmaya çalışan ülke. Sağlık alanında hazırlıklı olmamız, altyapıya sahip olmamız, Bilim Kurulu’nun kararlarıyla bugüne kadar geldik. 12 Haziran’a kadar hazır olacağımızı düşünüyorum. Tedbirleri gevşetmemek gerek. Rehavet çok tehlikeli. Buna özellikle dikkati çekmek istiyorum” diye konuştu.

“PSG’yi Şampiyonlar Ligi’ne almasınlar görelim”

Kurumların açıklama yaparken dikkatli olması gerektiğini belirten Mehmet Atalay, UEFA’ya da Paris Saint Germain göndermesinde bulundu.

Atalay, “Temas sporları var. Çok daha fazla dikkat etmek gerek. Fransa riske girmedi. Belçika bir karar aldı. Belçika kararını ilan ettiğinde herkes artık kendi şampiyonlarını ilan eder diye düşünüldü. UEFA’nın Belçika’nın kararı sonrası verdiği bir tepki var. “Avrupa’ya almayız” açıklaması çok yersizdi. Fransa, şampiyonu ilan etti. Hadi, PSG’yi Şampiyonlar Ligi’ne almayın görelim. Kurumlar açıklama yaparken çok dikkat etmeli. İngiltere’de halen Liverpool şampiyon ilan edilmedi. Dev ligler oynama yolunda. Futbolun büyük bir ekonomisi var. Yayıncı kuruluşlar da bastırıyor” görüşünü savundu.

“Maçlar oynanamayacak duruma gelirse, yeni değerlendirme yapılır”

Öte yandan Atalay, salgınla ilgili duruma göre yeni düzenlemeler olabileceğine dikkati çekti.

Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü, “Türkiye’de de takımların birçoğu oynamak istiyor. TFF bir karar açıkladı. İnşallah hazır oluruz ve hiçbir sorun olmaz. Tedbirli oynamak lazım. Eğer maçlar oynanamayacak duruma gelirse, yeni bir durum değerlendirmesi yapılır. Bilim adamları uyarılarını yapıyor. Bizim futbolda çok büyük yıldızlarımız, hocalarımız var. Bu ülke büyük yıldızlar yetiştirdi. En büyük yıldızlarımız sağlık çalışanlarımız. Onların uyarısını dikkate almak lazım.” Dedi.

Mehmet Atalay: “Kulüpler devlet dahil, kimseye bağımlı olmamalı”

Mehmet Atalay sözlerine, “Yayıncı kuruluş, dünyanın her tarafında maçların oynanmasını ister. Ciddi paralar yatırıyorlar. En azından zararının bir kısmını telafi etmek ister. Bu noktada yayıncıya da saygı duymak gerek. Kulüplerin, herhangi bir kurum ya da kuruluşa bağımlı olmasını istemem. Devlet dahil. Kulüpler kendi bütçelerini kendileri yapabilirdi. Bunu kulüpler yapamadık. Kulüplerimiz, yayıncı kuruluşun isteğine göre hareket etmek zorunda” diyerek devam etti.

“Yayıncı 5 kat fazla para verse, 5 kat transfere fazla para harcarlar”

‘Kulüplerimiz yayıncı kuruluştan şu an aldığı paranın 5 katını alsa bile, 5 kat daha fazla harcarlar’ diyen Mehmet Atalay, “Kulüplerin mali yapısını iyi düzenlemesi gerek. Yayıncı kuruluşa bu kadar bağımlı olmamak için bu şart. Yayıncı kuruluş da elbette dikkate alınacak. Umarım ligin cazibesi artar. Büyük yıldızlar yetiştiririz. Milli takımımız da çok başarılı olur” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler