PSV Eindhovenlı Davy Pröpper 30 yaşında futbola veda etti

Feride Kara
04.01.2022 - 21:19 | Son Güncellenme: 04.01.2022 - 21:23

PSV Eindhoven oyuncularından Davy Pröpper futbol kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Pröpper futbola olan sevgisinin bittiğini ve bıraktığını açıkladı.

PSV Eindhovenlı Davy Pröpper 30 yaşında futbola veda etti

Hollanda Ligi ekiplerinden PSV Eindhoven’ın tecrübeli oyuncusu Davy Pröpper takımının resmî sitesinden yapılan açıklama ile futbol kariyerini noktaladığını duyurdu. Futbola karşı sevgisinin bittiğini söyleyen Hollandalı futbolcu açıklaması ile sevenlerini şaşırttı.

Futbol sevgimi yavaş yavaş kaybettim

Henüz 30 yaşındaki futbol kariyerini bitirmesi hakkında konuşan Pröpper bu konuda şunları söyledi: ‘’Yurt dışında forma giydiğim zamanlarda futbola karşı duyduğum sevgiyi yavaş yavaş kaybetmeye başladım. Oynamak için gereken disiplini oldukça zor buldum. Pandemi dönemi de bu anlamada bana iyi gelmedi.’’

Hollanda fikrini değiştiremedi

Futboldan zamanla uzaklaştığını anlatan Hollandalı topçu Avrupa’dan sonra Hollanda’ya dönmesinin bir şeyi değiştirmediğini şu sözlerle ifade etti: ‘’Bu yaz beni buraya getiren kulübüm PSV Eindhoven’a gerçekten minnettarım. Eğer Hollanda’ya dönersem futboldan aldığım zevk ve eğlence geri döner sanmıştım. Fakat futbolun kendisiyle ve havası ile kendimi rahat hissedemediğim için işler sandığım gibi gitmedi. Artık oynamak istemiyorum. İşte bu yüzden bu iş bitti.’’

Ne istediğimi bulacağım

Futbolu bıraktıktan sonra hayatta gerçekten ne istediğine odaklanacağını söyleyen Pröpper ‘’Tam olarak ne istediğimi, gerçekten ilgili olduğum şeyleri ve tutkularımı bulacağım. Futbolu özleyecek miyim? Bunu hep birlikte göreceğiz. Artık ailem için çok daha fazla zamanım olacak.’’ dedi.

Davy Pröpper kimdir?

David Petrus Wenceslaus Henri Pröpper veya bilinen adı ile Davy Pröpper, 2 Eylül 1991’da Arnhem, Hollanda’da dünyaya geldi. Pröpper, futbol kariyerine babasının koç olarak yer aldığı amatör kulüp VDZ ‘de başladı. 2015 yılının yazında PSV Eindhoven’a transfer olan Hollandalı orta saha oyuncusu iki sezon boyunca Eindhoven için mücadele etti. Eindhoven’da geçen 2 sezonun ardından Hollanda’dan ayrılan tecrübeli oyuncu 13 milyon euro karşılığında İngiltere ekiplerinden Brighton’a katıldı. 4 sezon boyunca İngiltere’de forma giyen Pröpper bu sezon başında eski takımı PSV Eindhoven’a geri döndü. Bu sezon geri döndüğü takımı için 16 maça çıkan Hollandalı orta saha oyuncusu 1 gol ile fileleri havalandırdı. Hollanda milli takımı için de 17 kez sahaya çıkan Pröpper ülkesi için 3 gol kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler