Garry Kasparov: "Putin özgür dünyanın beslediği bir yılandır"

25.02.2022 - 12:22 | Son Güncellenme: 25.02.2022 - 12:30

Eski Dünya Satranç Şampiyonu Rus Garry Kasparov, ülkesinin Ukrayna'ya askeri müdahalesini eleştirerek, Vladimir Putin'in hakkında sert ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Garry Kasparov: "Putin özgür dünyanın beslediği bir yılandır"

2014 yılında Rusya'yı terk ederek Hırvatistan'da yaşamaya başlayan satranç efsanesi, Ukrayna'yı işgale başlayan Rusya'nın devlet başkanı Vladimir Putin için "Putin özgür dünyanın yılanıdır" ifadesini kullandı.

"Yarattığınız canavara karşı..."

Tüm dünyayı Rusya'nın saldırısı karşısında Ukrayna'nın yanında olmaya çağıran Garry Kasparov, "2014'te Ukrayna'yı işgal ettiğinden beri Rusya ile ticarette elde edilen her dolar, dostlarıyla yaptığı her euroluk yozlaşmış anlaşma, Putin'in bugün Avrupa'da sivilleri katletmek için kullandığı savaş makinelerini inşa etmesine yardımcı oldu. Şimdi yarattığınız canavara karşı Ukrayna'nın savaşmasına yardım etmelisiniz" dedi.

"Putin özgür dünyanın beslediği bir yılandır"

Rus satranç ustası sözlerini şöyle sürdürdü: "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Putin'in masum insanlara topyekün saldırmasını engellemek için toplantılar yaptığı sırada, bu saldırının gerçekleşmiş olması ironik bir durum. Dünya Putin'in silahlanması ve savaşa hazırlanması için 8 yıl süre verdi. Ukrayna'ya ise bu sürede çok az destek verdi ya da hiç vermedi. Putin, onu eşit bir müttefik olarak gören ve bu süreçte bağrına basan özgür dünyanın beslediği yılandır. Şimdi tekrar vuruyor, kötülükten ve savaşmaktan kaçınmayacağını kanıtlıyor. Bunu ancak ekonomik yaptırımlarla durdurabilirsiniz. Ukrayna'ya zafer." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Şampiyonlar Ligi finalinin yeni adresini duyurdular! İstanbul...
Habere Git

Putin'i durdurmanın yollarını anlattı

Kasparov, Vladimir Putin'in nasıl kontrol altına alınarak yok edilebileceğinin yollarını da 4 madde halinde sıraladı:

1- Ukrayna'yı askeri olarak destekleyin
2. Putin'in savaş makinesini iflas ettirin
3. Rusya'nın mali durumunu dondurun ve ele geçirin
4. Rusya'yı her finans kuruluşundan atın

Putin karşıtı kitap yazdı

Satranç ustası, Putin'in Kırım'ı Ukrayna'dan yasadışı bir şekilde ele geçirmesinden bir yıl sonra, 2015'te “Kış Geliyor: Vladimir Putin ve Özgür Dünyanın Düşmanları Neden Durdurulmalı” kitabını yazdı.

Senin için hazırladığımız haberler