Putin'e hakaret eden Ukrayna efsanesi Voronin sözleşmesini feshetti!

02.03.2022 - 11:56 | Son Güncellenme: 02.03.2022 - 11:59

Ukrayna'nın efsane oyuncularından ve Dinamo Moskova'nın yardımcı antrenörü olan Andriy Voronin kulüpten ayrıldığını açıkladı. Detaylar haberimizde....

Putin'e hakaret eden Ukrayna efsanesi Voronin sözleşmesini feshetti!

Ukrayna'nın Liverpool'da da oynayan efsane oyuncusu Andriy Voronin, yardımcı antrenörlük yaptığı Dinamo Moskova ile olan sözleşmesini feshetti. Rus kulübü de ayrılığı resmen doğruladı.

"Sözün bittiği yer"

Daily Mail'in derlediği habere göre; Ukraynalı futbol adamı, "Ordusu şehirlerimizi yok eden ve sivillere ateş açan bir ülkede kalma ihtimalim yoktu. Dört gündür yaşananlardan çok rahatsızım. Ukrayna'daki görüntüleri gördüğümde hepsi film sahnesi gibi. Ama korku filmi... Neredeyse sözün bittiği yer" dedi.

Putin'e ağır haraket etti

Voronin, Putin'e ağır hakaret ederken, 2022 yılında yaşadıklarını tüm yaşananların saçmalık olduğunu vurguladı. Efsane isim, "Silah gönderin ki kendimizi savunabilelim. Ülkemizle gurur duyuyorum. Güzel şehirlerimiz, güzel insanlarımız var. Savaşmaya devam edeceğiz. Ve biz kazanacağız. Ne yazık ki ölü sayısı çok fazla. 2022'de yaşıyoruz İkinci Dünya Savaşı döneminde değil" ifadelerini kullandı.

Almanya'ya gitti

Futbolculuk kariyerinde Gladbach, Mainz, Köln, Leverkusen, Liverpool, Hertha Berlin, Dinamo Moskova, Fortuna Düsseldorf gibi takımların formalarını giyen ve  Ukrayna Millî Takımı tarihinin önemli isimleri arasında yer alan Andriy Voronin, Rusya'dan ayrılarak Almanya'ya gitti. 

Senin için hazırladığımız haberler