Quaresma için flaş açıklama: Golcü özelliği yok, büyüklük gösterip....

10.02.2018 - 22:30 | Son Güncellenme: 10.02.2018 - 22:30

Quaresma için flaş açıklama: Golcü özelliği yok, büyüklük gösterip....

Metin Tekin ve Tümer Metin, beIN SPORTS'da yayınlanan beIN FİNAL programında Beşiktaş - K. Karabükspor maçı sonrasında açıklamalarda bulundu. 

Beşiktaş'ın Vodafane Park'ta rakibini 5-0 mağlup ettiği maçın ardından görüşlerini paylaşan Tekin ve Metin Talisca ve Vagner Love'dan övgü dolu sözlerle bahsederken; Negredo için de dikkat çeken ifadelerde bulundular. 

Tümer Metin ve Metin Tekin'in sözlerin Ajansspor'un derledikleri:

Metin Tekin'in, Beşiktaş - Karabükspor yorumu

Bugün Çağlar Şahin Akbaba çok güzel bir oyun sergiledi. Kalesinde 5 tane gol görse de bunu diyebiliyorum. Negredo bugün üzülmüyorsa; forvetim demesim. Santrfora tek soru, 'Kaç gol attınız?' olur. Benim Bulgaristan'a transfer olacaktım. Kaç gol attığımı sormuşlar. O sezon da 1 gol atmıştım, transferim gerçekleşmedi. Quaresma'da golcü özelliği yok.

Rahmetli hocam anlatmıştı bu konuşmayı. Santrfor için ilk sorulacak soru kaç gol attığıdır. 'İyi koştu, iyi mücadele etti' filan değil." Quaresma'nın frikik golü çok az. Geçen sezon Dinamo Kiev'e atmıştı. Onun dışında da pek yok. Oğuzhan bugün Negredo'ya asist yapmış fakat Negredo yine gole çeviremedi. Negredo bugün formayı Vagner Love'a devretti. Negredo'nun kafasını rahatlatması lazım. Beşiktaş'ın önünde çok maç var. Şans gelecektir. Medel her maç aynı ciddeyetle oynuyor.

Tümer Metin'in, Beşiktaş - Karabükspor yorumu

Bence de Çağlar Şahin iyiydi. Bugünün kazananı Beşiktaş ve Vagner Love, kaybedeni Negredo. Beşiktaş'ta oynarken deplasmanda Göztepe'yi 6-0 mağlup ettik, takımın santrforu İlhan Mansız gol atamamıştı. İlhan çok üzgündü bende bugün Negredo da üzülüyordur.

Talisca bugün çok etkiliydi. Ceza sahasına girmesi de çok önemli. Quaresma kariyerinde kaç frikik golü atmış? Frikik başka bir meziyettir. Talisca susuyor. Quaresma'nın büyüklük gösterip frikikleri Talisca'ya bırakması lazım.

Negredo'da güven yok. Şu andaki psikolojisi bunu özetliyor. Hüseyin Kalpar, Vagner Love yüzünden Alanyaspor'dan ayrıldı, 9-10 hafta gol atmadı.

Güntekin Onay'ın, Beşiktaş - Karabükspor yorumu

Programın moderatörü Güntekin Onay ise Medel ve Talisca'ya ayrı bir parantez açtı.

Onay, "Talisca Bursaspor maçında çok kötüydü. Bugün Talisca yıldızdı fakat Medel'i de es geçmeyelim" dedi.

Ali Ece'nin Beşiktaş - Karabükspor maçı yorumu

Spor yazarı ve yorumcusu Ali Ece, Beşiktaş’ın Spor Toto Süper Lig’in 21.haftasında sahasında Kardemir Karabükspor’u 5-0 yendiği maçı değerlendirdi. Tivibuspor’da değerlendirmelerde bulunan Ali Ece, Talisca’nın performansını özetledi. Ayrıca Ece, Beşiktaş’ın yoğun fikstürü hakkında da konuştu.

Ali Ece’nin açıklamalarından Ajansspor.com’un derledikleri şu şekilde:

Talisca, ilk geldiği zaman kendi ceza alanının önünde bile adam eksiltmeye çalışıyordu. Bir kere Şenol Güneş’ten bunu öğrendi.

Ayrıca Talisca, Oğuzhan, Tolgay, Atiba ve Medel ile paylaşa paylaşa ön tarafa daha az yıpranmış girmeyi öğrendi. Enerjisini, yıpranmamışlığını o harika vurduğu şutlarda kullanmayı öğrendi.

Tarihin en büyük Karabükspor’u. O ayrı. Ama Beşiktaş’ın seviye seviye gitmesi gerekiyor. O kadar yoğun ve fikstürü var ki… Bilgisayar oyunu gibi, level level gitmeli.

Mustafa Denizli'nin Beşiktaş - Karabükspor maçı yorumu

TRT Spor yorumcusu Mustafa Denizli , 5-0 biten Beşiktaş-K.Karabükspor maçını yorumladı.

Mustafa Denizli'nin sözlerinden Ajansspor.com'un derledikler şöyle:

Geçen hafta K.Karabükspor sürpriz bir sonuçla , Alanyaspor'u 1-0 yenmişti. Artık Karabükspor umutlarını bitirmiş durumda . Öyle bir yabancı topluluğu var ki bu takımda! Hiçbir varlık gösteremiyorlar. Net bir şekilde kalite farkı ortaya çıktı. Karabükspor adeta lige veda ediyor diyebilirim.

"Beşiktaş'ın bu akşam Karabükspor karşısında elde ettiği 5-0'lık oyunu hak ederek kazandığını söyleyemeyiz. İkiinci yarıda yapılan değişikleri de  sanırım Şenol hoca Bayern Münih maçını düşünerek yaptı."

"Şenol hoca artık forvette Negredo ve Vagner Love ile tercih sıkıntısı yaşayabilir. Negredo bugün etkili koşular yapamadı ama sahada görevini yerine getirdi. Quaresma bugün statik bir oyun sergilerken , istediği topları Negredo'ya taşıyamadı."

"Avrupa'daki oynayan en iyi Brezilyalı oyuncular arasında  kesinlikle Talisca'yı görüyorum. Talisca'yı seyrederken büyük bir keyif ve haz alıyorum"  

Erman Toroğlu'nun Beşiktaş - Karabükspor yorumu

Eski hakem ve A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Beşiktaş - Karabükspor mücadelesi hakkında çarpıcı yorumlar yaptı. Toroğlu hem maçın devre arasında hem de maç sonunda açıklamalarda bulundu

"Önünde tehlikeli maçlar var ve bu önemli maçlar öncesi bundan iyi bir antrenman maçı yapamaz. Beşiktaş biraz tempo arttırsa maç 5 olur ama arttırmıyorlar. Harika bir antrenman maçı yapıyor Beşiktaş."

"Şampiyonlar Ligi için UEFA bir takım kurallar getiriyor ve bir takım iflas ederse ligin marka değeri bozulmasın istiyor. Peki bu Karabükspor ligi nasıl tamamlayacak? TFF önlem alsaydı ligimiz mundar olmazdı."

"Maç böyle devam ederse Beşiktaş'ın kalecisi Fabri zatürre olur, Pepe falan arada geri pası versinler çocuk ısınsın. Beşiktaş bugün istesin 10 dakika da 5 gol atar."

Rıdvan Dilmen'in, Beşiktaş - Karabükspor maçı yorumu

Spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş ile Kardemir Karabükspor maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ntv Spor'da konuşan Dilmen'in değerlendirmelerinden Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde;

Karabükspor’un zayıf bir takım olduğunu görüyoruz. Gelecek senenin takımını yapmışlar. Geçen sene Alanyaspor’u yendiler. O bir onur mücadelesiydi. Ama bu maç beklendiği gibi gitti. 2 gol, 4 tane pozisyon. Negredo’yu kendine getirecek pozisyonlar vardı. Babel’in şovu vardı. Tek kaleye yakın bir maç. Oğuzhan’da bir telaş var. Ama telaşlanmadığı zaman müthiş oluyor. Negredo, Oğuzhan’ı tanısa biraz daha farklı olur. 2-0 tehlikeli skordur lafı bu maç için geçerli değil. 6-7’ye gider. Beşiktaş’ın kredisi yok. Çok zor bir periyoda giriyor. Karabük’ten özür dilerim ama ağır sıklet ile hafif sıklet arasındaki bir müsabaka oldu.

Aslında tam Beşiktaşlıların hayal ettiği bir Türkiye Ligi 11’i. Tabii zaman zaman bu kadroya Vida eklenebilir, Caner eklenebilir. Şenol Güneş, Oğuzhan’a teşekkür edip Tolgay’ı oyuna alabilir.  Şenol Güneş fikstürü görüyor. Bayern maçlarını görüyor. Şenol Güneş, hangi maçlara nasıl çıkacağını biliyor. Münih’e karşı bu kadroyla oynamak çılgınlık olur. Beşiktaş bu maçı 60.dakikada bitirir.

Arkanda Oğuzhan gibi servis oyuncu varken, 15 golün altında atan santraforu dövüyorlar. Negredo, bu maçta 3 gol atıp toparlayabilir. Geçtiğimiz döneme göre biraz toparladı. Negredo kadar tecrübeli de olsanız, bazen paniğe kapılabiliyorsunuz. Zaten çok büyük oyuncular kaçırsa da sorumluluk alır. Quaresma, tipik Vodafone Park’ın uçan oyuncusu. Babel de uçuyor. Yetenekli ve final paslarını iyi kullanıyor. Talisca da üçüncüde yaptı.

Sanki bir kupanın rövanş maçı gibiydi. ilk maç 4-0 falan bitmiş de Beşiktaş skoru 5-0'a getirmeye çalışıyor gibiydi. O kadar coşkuluydu Beşiktaş. 5. golün sevincinde de çok coşkululardı.

Ancak Karabük de gardını düşürmüş. Futbolcular mücadele ediyor ama kulüp düşmüş. Üzüldüm açıkcası. Asansör takım konumuna gelmişler.

Senin için hazırladığımız haberler