Quaresma'dan 'Asker selamı' açıklaması: "Herkes istediği gibi golünü kutlayabilir"

16.10.2019 - 13:43 | Son Güncellenme: 16.10.2019 - 13:43

Quaresma'dan 'Asker selamı' açıklaması: "Herkes istediği gibi golünü kutlayabilir"

TFF Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'nın Portekizli yıldız oyuncusu Ricardo Quaresma, A Spor'a açıklamalarda bulundu.

Quaresma'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Her şey iyi gidiyor, her şey yolunda. Maalesef son maçta istediğimiz sonucu alamadık ve kötü bir mağlubiyet aldık ama hala hedefimize ulaşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

Sakatlığı ne durumda?

Şu anda gayet iyim. Beşiktaş'ta bir sakatlık geçirdiğim bir yere darbe almıştım maç sırasında ve burada da bir sakatlık yaşadım.Şu an gayet iyi hissediyorum. Önemli olan fiziksel olarak da hazır olmak.

Yediklerime çok dikkat ediyorum. Antrenmanlardan sonra bireysel hocamla çalışıyorum salonda. Bu da işe yarıyor. 30 yaşından sonra oyuncuların kendine daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Benim de yapmaya çalıştığım bu.

 

Türk Milli takımının gidişatı hakkında ne düşünüyor?

Portekiz Milli Takımı harika bir takım ve harika bir hocası var. Son maçta şansız bir maç yaşadılar. İlk yarı istedikleri oynayamadı ama ikinci yarı iyi oynadılar. Birçok fırsatı değerlendiremediler. Belki 2.3 golü bulmak için fısatları buldular ama olmadı. Top bazen içeri girmiyor. Portekiz Milli Takımı'nın da başına bu geldi. Avrupa Şampiyonası'na gitmekle alakalı bir sorun yaşayacaklarını düşünmüyorum. Oraya gideceklerdirler.

Türkiye Milli Takımı ile alakalı olarak çok mutluyum. Çünkü birlikte çalışma fırsatı bulduğum oyuncular ve birlikte çalışma fırsatı eriştiğim harika bir teknik direktör var başlarında. İşler onlar için çok iyi gidiyor. Fransa'yla berabere kaldılar ve iyi iş yaptıklarına inanıyorum. Onar içinde çok mutluyum.

 

Asker selamı hakkında. ne düşünüyorsun?

Aslında futbolda birçok şeyi anlamaya çalışıyorsunuz ama sonunda anlam vermeye çalıştığınız şeyleri anlamaya değer şeyler olmadığının farkına varıyorsunuz. Gol attıktan sonra her oyuncu her takım istediği gibi kutlayabilir. Yapılan gol sevincinde herhangi bir saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Hiç kimseye saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Bununla alakalı konuşacak kişi ve kararı verecek kişi ben değilim. O yüzden bununla alakalı konuşsam dahi herhangi bir şey ifade etmeyeceğini düşünüyorum. Bazen çok fazla şey söylemek istiyorsunuz ama söyleyeceğiniz şeyler sonunda haksızlık olabileceğiniz geliyor. O yüzden fazla bir şeyde konuşmak istemiyorsunuz. Bence herkes istediği gibi golü kutlayabilir. Herhangi bir saygısızlık yok.

 

Şenol Güneş neden eleştiriliyor?

Baktığınız zaman Beşiktaş'ta 4 sene geçirdi ve 2 sene şampiyon oldu. 2 sene şampiyon olamadı ama kulübün içinde bir olumsuz bir durum vardı ve bu da etkiledi. Daha sonra Türkiye Milli Takımı ile katılamadığı Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. Türkiye Milli Takımı ile çok iyi bir grafik çiziyor. Benim için çok iyi bir karakter. Onun için sadece en iyisini dileyebilirim.

 

"Artık Kasımpaşa'nın oyuncusuyum"

Bana hala aynı sevgiyle, tutkuyla davranıyor taraftarlar. Tekrar geri gelmemi istiyorlar ama bununla alakalı kararı verecek kişi ben değilim ve konuşmak istemiyorum. Artık Kasımpaşa'nın oyuncusuyum. Tek düşüncem Kasımpaşa'ya yararlı olmak. Hayatım boyunca unutmayacağım bir taraftar topluluğu. Her zaman beni desteklediler.

 

"Oynayabildiğim kadar oynamak istiyorum"

Geleceğim ile alakalı fazla düşünmedim. Şu an oynayabildiğim kadar oynamak istiyorum ve buna motive oluyorum. Bundan sonra ne olacağını ve gelecekte neler olacağını düşünmedim. Bunu sadece Allah bilir. Oynayabildiğim kadar futbol oynamaya konsantre olmak istiyorum.

Kariyerim boyunca hatalar yaptığımı düşünüyorum. Hatalalı davrandığım anlar olduğunu düşünüyorum. Sahip olduğum yetenekle bazı zaman doğru işleri yapsam dünyanın en iyilerinden birisi olabileceğimi düşünüyorum. Ama bununla alakalı çok da fazla kötümser değilim. Bulunduğum durumdan memnunum. Belki bu anları değerlendirebilsem ve hataları tekrarlamasam daha farklı bir yerde ve yüksek bir yerde olabilirdim. Ama bulunduğum yerde memnunum. Yaptığım bütün hataların sorumluluğunu alıyorum ve bunların benden kaynaklandığını da biliyorum.

Diğer 2 yılda kulübün içinde de birçok şey gündeme geldi. Şu an bunları konuşup tekrar gündeme gelmek istemiyorum. Harika oyuncularla ve harika  oyuncularla çalıştım. İlk iki yıl bizim için harika geçti. Ama sonraki 2 yılda futbol dışında ve futbol içindeki olaylar bizi etkiledi.

 

Beşiktaş'taki başkanlık seçimi hakkında...

Beşitaş'taki var olan kötü enerjiyi belki başkan yarattı belki alınan kararlardan oluştu. Beşiktaş için her zaman en iyisini diliyorum. Gelecek başkanın Beşiktaş'ı en iyi yere taşıyacağını düşünüyorum. Bırakan başkan ile alakalı da çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. O benim için artık var olmayan birisi. Onun için bir şey söylemek istemiyorum.

 

Oğlunun Beşiktaş'ta bir gün forma giymesini ister misin?

Bunu sadece Allah bilir. Ben ona Kendime oğlum üzerinde baskı yaratmayacağıma dair tenkinlerde bulunuyorum. Eğer bir gün burada oynama fırsatı yakalarsa nerede olursa olsun, hangi takımda olursa olsun onu destekleyeceğim, onu destekleyen kişi olacağım. Eğer Beşiktaş'ta oynama fırsatı yakalarsa onunla birlikte destekleyen kişi olacağım.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler