Quaresma'nın aldığı ceza hakkında flaş açıklama! Emin Özkurt...

06.03.2018 - 16:06 | Son Güncellenme: 06.03.2018 - 16:06

Quaresma'nın aldığı ceza hakkında flaş açıklama! Emin Özkurt...

Türkiye'nin en önemli Spor Hukukçularından Emin Özkurt, CAS'ta görev yapan ikinci hakim olarak önemli bir başarıya imza attı. Özkurt, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'e bağlandı ve Beşiktaş - Fenerbahçe maçında Quaresma'nın alacağı ceza yönünde önemli açıklamalarda bulundu.

"43.madde çercevesinde futbol oyun kurallarına aykırı hareket yapan oyuncuya 2-5 maç verilebiliyor. Sert ve ciddi faul mü yoksa şiddetli bir hareket mi buna bakacaklar. Top oyunda iken Josef ile müdaheleye giren 43.maddenin birinci bendi üzerinden 2-5 maç arası ceza alması muhtemel. Mehmet Ekici ile olan durumunda da oyun durduktan sonraki hareketleri var. 44.madde çercevesinde alabileceği ceza daha yüksek bir ceza var. İlgili madde çercevesinde 3 ila 5 maç arasında ceza alabileceği öngörülüyor."

'Hukuk kurulunun sevkleri ile disiplin kurulu ve tahkim kurulu kararları birbirine bağlı değil'

"Hukuk kurulu bir sevk yaptı. Quaresma'nın iki hareketinden bahsediliyor. Disiplin talimatının 43.maddesi çercevesinde Josef'e hareketi ve 44.maddesi çercevesinde Mehmet Ekici'ye hareketi nedeniyle ceza gelecek. Hukuk kurulunun sevkleri ile disiplin kurulu ve tahkim kurulu kararları birbirine bağlı değil. İsterlerse sportmenliğe aykırı hale sokabilirler."

'Bizim bu işin mutfağına inmemiz lazım'

"Spor Hukuku anlamında biraz gerideyiz. UEFA kurullarında G.Kıbrıs Rum Kesimi vatandaşı olan kişilerin, bizim vatandaşlarımızın 10-15 katı olduğunu söyleyebilirim. Örnek olsun diye bu ülkeyi verdim. Bizim bu işin mutfağına inmemiz lazım. Elimizden geldiği kadar CAS'ta bunları yapmaya çalışacağız ve başka arkadaşların gelmesini sağlayacağız"

'Kendi talimatında haklı takrik hükümleri var'

"Olayların akışına bakması lazım. Quaresma'ya yaptığı ve kırmızı kart aldığı fiilden sonra başka müdahele olmuş mu? Orada itiş kakış var. Sahalarda görmek istemediğimiz hareketler var. Pepe yere düştükten sonra Quaresma müdahele yapıyor. Kendi talimatında haklı takrik hükümleri var, Mehmet Ekici ile olan müdahelede uygulanabileceğini düşünüyorum. Ben açıkcası 3 ila 5 maç arasında olacağını sanıyorum. PFDK ve TFF kurullarının ne yazık ki tüm kararları polemik oluşturacak noktada"

'Tek cümlelik açıklama ile bunları açıklamasını uygun bulmuyorum'

"Tek cümlelik açıklama ile bunları açıklamasını uygun bulmuyorum. Aynı takımdan iki farklı oyuncuya aynı durumdan farklı cezalar veriliyor. Caner Erkin hakkında çıkan kararı sonra uyguladılar mı? uygulamadılar. Neden bu kararı verdim gerekçe nedir bunları açıklamaları lazım"

Senin için hazırladığımız haberler