Rachid Ghezzal küllerinden doğdu, Beşiktaş'ta kendini aştı!

24.01.2021 - 22:44 | Son Güncellenme: 24.01.2021 - 22:48

Beşiktaş'ın bu sezonki transferlerinden biri olan Rachid Ghezzal adeta küllerinden doğdu. Göztepe maçını boş geçmeyen futbolcu, asist krallığına koşarken, Lyon'daki performansını da geride bıraktı. Peki Ghezzal bu sezon kaç asist yaptı? İşte detaylar...

Rachid Ghezzal küllerinden doğdu, Beşiktaş'ta kendini aştı!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş, Süper Lig'in 21. haftasında evinde Göztepe karşısında 2-1 galip geldi. Bu maçta ilk 11'de başlayan Rachid Ghezzal yine takımının skor elde etmesinde dikkat çeken isimlerden biriydi. Bu maçı boş geçmeyen Ghezzal, kaç asiste ulaştı? Detaylar haberde...

Ghezzal 9. asistine ulaştı

Karagümrük maçında Sergen Yalçın'ın yedek oturttuğu ve dinlendirdiği Rachid Ghezzal, asistlerine bir yenisini daha ekledi. Göztepe maçına kadar 8 asisti bulunan Ghezzal, 48. dakikada Ljajic'e yaptığı asistle ligde 9. asistine ulaştı.

Cezayirli futbolcu Beşiktaş'ta kendini aştı

Böylece Cezayirli futbolcu kariyerinde en iyi dönem olarak gösterilen 2015-16 sezonundaki asist sayısını (8) da geride bırakmış oldu. Söz konusu sezonda 39 maçta 11 gol atan futbolcu, ligde 8, Şampiyonlar Ligi'nde de 1 gol atmıştı.

Asist krallığına koşuyor

Rachid Ghezzal asist sayısında şu anda zirvede. Siyah-beyazlı futbolcuyu 6 asist yapan Fenerbaçheli Caner Erkin takip ediyor. Hatırlanacağı üzere Ghezzal geride bıraktığımı haftalarda Beşiktaş'ki uyum sürecini başarıyla atlattığını ifade etmişti.

Ne demişti?

Sezon başında Leicester City'den kiralanan futbolcu, "İyi bir takıma ve iyi bir teknik direktöre sahibiz. Sergen Yalçın bana güveniyor. Düzenli oynuyorum ve kararlıyım. Ligdeki durumumuz da iyi. Ben de başarılı olmak istiyorum" demişti. 

Beşiktaş'ta kalma ihtimali var mı?

6. haftadaki Denizlispor maçıyla birlikte Beşiktaş macerasına başlayan ve transfer için evrakları motosikletle son anda yetiştirilen Ghezzal, siyah-beyazlı takımdaki geleceği hakkında net ifadeler kullanmıyor. Futbolcu şu anda futboluna odaklandığını ve geleceği düşünmek için erken olduğunu söylemişti. Ghezzal'in kulübüyle olan sözleşmesi 2022'de sona erecek. 

Eski takım arkadaşından övgü dolu sözler 

Bu arada geride bıraktığımız haftalarda Leicester City'nin 10 numarası James Maddison, Beşiktaş'a kiralanan Rachid Ghezzal'in gönderilmesinin hata olduğunu söyledi. Maddison, "Onun neler yaptığını görüyorsunuz. Bence kesinlikle takımda kalmalıydı. Cengiz Ünder gibi iyi transferler yaptık ancak Ghezzal de kadroyu zenginleştirecek bir isimdi" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler