Radamel Falcao: "Futboldaki en tehlikeli şey..."

Eren Tuncay
04.09.2021 - 11:20 | Son Güncellenme: 04.09.2021 - 11:25

Galatasaray'dan ayrılan Radamel Falcao, futbol hakkında görüşlerini İspanyol basınına yaptığı açıklamada aktardı. İşte detaylar...

Radamel Falcao: "Futboldaki en tehlikeli şey..."

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Galatasaray ile yolları ayıran Radamel Falcao, kariyerindeki en mutlu anlardan bahsederken futbol içinde bazı konulara eleştiri getirdi.

İspanyol Libero Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Kolombiyalı yıldız, "Mesleğimi yaparken her yerde tam olarak tatmin olmasam da her aşamada keyif almaya çalıştım. Kariyerimin en güzel yılları hem Porto, hem de Atletico Madrid'de oldu. Orada elde ettiklerim beni çok gururlandırdı." dedi.

"Futbolcular kendi kaderini yönetemiyor"

Futbolda istemediği durumlarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Falcao, "Günümüz futbolunda futbolcular kendi kaderini yönetemiyor. Futbolcu nereye gideceğine tek başına karar veriyormuş gibi her zaman istenen seçenekler olmuyor. Buna şöyle örnek vereyim, bazı gazetecilere diyorum ki 'Neden CNN'de veya ESPN'de çalışmıyorsun. Futbolda olduğu gibi gidip en büyük kurumlarda çalışsana.' Bahsettiğim durum bu. İstemediğim durumları defalarca yaşadım. Ben bir yere gitmek zorundayım ama işin sonunda başka bir yere gitmek zorunda kalıyorum" ifadelerini kullandı.

"Futbolu yönetenler tehlikeli"

Futboldaki en tehlikeli şeyden bahseden Falcao, "İnsanların inandırılmaya çalışıldığı şey futbolun içindeki en tehlikeli şeyin futbolcular olduğu ama gerçekte asıl tehlikeli olan futbolu yöneten insanların kendisi" şeklinde konuştu.

Futboldan sonra ne yapacak?

Falcao futbol kariyeri sonrasında ne yapacağına yönelik soruya ise, "Belki bir iş adamı olurum ama futbolun içinde değil. Hem de ülkem Kolombiya'da neden olmasın" şeklinde cevap verdi.

Senin için hazırladığımız haberler