Radamel Falcao kimin izinde?

27.03.2020 - 11:52 | Son Güncellenme: 27.03.2020 - 12:11

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Radamel Falcao, sarı-kırmızılı formayla şampiyonluk yaşamak istiyor. Pekiyi Falcao kimin izinde? Bu sezonki performansı nasıl arttı? Galatasaray'da oynayan kaçıncı Kolombiyalı oyuncu?

Radamel Falcao kimin izinde?

Sansasyonel bir transfer süreci sonrası Falcao, 2 Eylül 2019’da resmen Galatasaraylı olmuştu. Kolombiyalı dünya starının tüm Galatasaraylılar nefesini tutarak beklemiş, havaalanında eşine rastlanmamış bir karşılama yapılmıştı.

Falcao ikinci yarıda kendini buldu

BURHAN CAN TERZİ

Kendisinden beklenti büyüktü ancak Kolombiyalı sezonun ilk yarısını hayal kırıklıkları içerisinde ve sakatlıklarla boğuşarak geçirdi. Fakat El Tigre ikinci yarıda bir açıldı pir açıldı.

Galatasaray'da şampiyonluk yaşayabilecek mi?

Ligde 9 toplamda 10 gole ulaşan tecrübeli yıldız hem takımın şampiyonluk yarışının en güçlü adaylarından biri olmasında önemli pay sahibi oldu hem de kendisiyle ilgili umutları yeniden yeşertti. Peki Falcao Galatasaray formasıyla şampiyonluk yaşayabilecek mi?

Oynayan 5’inci Kolombiyalı

Radamel Falcao bugüne kadar Galatasaray forması giymiş 5’inci Kolombiyalı. Sarı-kırmızılı takımda Falcao’nun vatandaşı Mondragon, Victoria, Pino ve Zapata da forma giymişti. Jersson Gonzalez ise 2001-02 sezonunda kadroda olsa da hiç süre almadı.

Kimin izinden?

Galatasaray’da daha önce forma giyen Kolombiyalılardan Mondragon 6 sezonda 2 şampiyonluk ve bir Türkiye Kupası kazanırken, Victoria da 2001-2002 sezonunda şampiyonluk yaşamıştı. Falcao da bu iki vatandaşı gibi Galatasaray’da şampiyonluk, şampiyonluklar istiyor.

Zapata hatırlanmak istemiyor

Diğer iki Kolombiyalı Pino ve Zapata Galatasaray tarihinin en olumsuz sezonu olan 2010-2011 sezonunda sarı-kırmızılı formayı giymişti. Büyük umutlarla takıma kazandırılan Pino ligde sadecd 3’te kalmış, Zapata ise tarihin en kötü kalecilerinden biri olarak taraftarın gözünde yer almıştı. Bu iki Kolombiyalı ise Galatasaray’da bir başarı yaşayamadı. (AJANSSPOR DETAY HABER)

Senin için hazırladığımız haberler