ABD tarafından kara listeye alınan Rafael Marquez'e Rusya'da özel önlemler!

19.06.2018 - 11:04 | Son Güncellenme: 19.06.2018 - 14:04

Meksika'nın deneyimli oyuncusu Rafael Marquez geçtiğimiz yıl ABD Maliye Bakanlığı tarafından kara listeye alınmıştı. 39 yaşındaki isim Rusya'da özel önlemler eşliğinde yaşıyor. Arkadaşlarıyla aynı suyu içmezken maçın adamı olma şansı da bulunmuyor.

ABD tarafından kara listeye alınan Rafael Marquez'e Rusya'da özel önlemler!

Almanya maçında oyuna girerek 5 farklı Dünya Kupası'nda forma giyen 3. futbolcu olan Rafael Marquez, Rusya'da özel önlemler altında hayatını sürdürüyor.

Meksika futbolunun önde gelen isimleriden biri olan Marquez, uyuşturucu kartelleri için kara para akladığı suçlamasıyla Amerika Birleşik Devletleri Maliye Bakanlığı tarafından kara listeye alınmıştı.

Marquez'in Rusya'daki ilginç hayatı! Her türlü ABD markasından uzak tutuluyor...

New York Times'tan Tariq Panja'nın haberine göre Marquez bu yüzden takım arkadaşlarının kullandığı sulardan içemezken idmanda da onlarla aynı formayı giyemiyor. Dünya Kupası'ndaki bütün futbolcular röportaj için sıraya girerken Marquez röportajın yapılacağı panonun üzerinde bir ABD firmasının reklamının yer alma ihtimali nedeniyle bundan kesinlikle uzak tutuluyor. 

Dünya Kupası'ndaki hiçbir maçta maçın adamı olamayacak!

39 yaşındaki oyuncu Dünya Kupası'ndaki bir maçta ne kadar iyi performans gösterirse göstersin maçın adamı olma şansı yok zira maçın adamı ödülü bir ABD firması olan "Budweiser" markasının sponsorluğunda veriliyor. 

Marquez'in ABD'ye ait otellerde de kalması yasak. 

Federasyon para dahi ödeyemiyor!

Ayrıca Meksika Futbol Federasyonu ona herhangi bir ücret ödemiyor zira FIFA, üye ülkelere ödemeleri ABD finansal sistemi üzerinden gerçekleştiriyor.

Ağustos 2017'den bu yana kara listede olan Meksikalı futbolcunun Raul Flores Hernandez isimli uyuşturucu kaçakçısı adına bazı işleri yürüttüğü iddia ediliyor. 

Marquez'in maç sonu saha içinde röportaj vermesi yasak. Bunun nedeni ise reklam panosunda Visa, Coca-Cola, Budweiser ve McDonald's reklamlarının bulunması. 

Marquez'le röportaj yapmak isteyen kurumun röportaj için sponsor logosu bulunmayan bir yer ayarlaması gerekiyor. 

Marquez eğer bir basın toplantısı düzenleyecekse de moderatörün ABD vatandaşı olmaması lazım. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler