Rafael'in kırmızı kartı bu kez sahada iptal edildi

14.02.2021 - 18:50 | Son Güncellenme: 14.02.2021 - 19:19

Son dakika spor haberleri... Süper Lig'in 25. hafta maçında Göztepe ve Başakşehir, İzmir'de karşı karşıya geldi. Turuncu - lacivertlilerde Rafael kırmızı kart gördü ancak karar VAR'dan döndü. Bu pozisyon Rafael'in daha önce iptal edilen kırmızı kartını da akıllara getirdi. İşte detaylar...

Rafael'in kırmızı kartı bu kez sahada iptal edildi

AJANSSPOR

Başakşehir'in Brezilyalı sağ beki Rafael'in Göztepe maçında gördüğü kırmızı kart, bu kez masada değil sahada iptal edildi.

PFDK'nın Rafael'in Fenerbahçe ile oynanan lig maçında gördüğü kırmızı kartı iptal etmesi büyük tartışmalara yol açmıştı. PFDK, açıklamasında "İlk sarı kart, kırmızı kart ve cezai uygulamalarının kaldırılmasına, Hukuk Müşavirliği tarafından konulan idari tedbirin kaldırılmasına, ihraç sonrası eylemleri nedeniyle yargılamanın tedbirsiz olarak devamına karar verilmiştir" ifadelerine yer verilmişti. 

Bu kez sahada iptal

Başakşehir, Göztepe deplasmanında 2-1 kaybederken maçın 90+ dakikalarında ilginç bir pozisyon yaşandı. 63.dakikada oyuna giren Rafael, kaleci Mert Günok'tan topu uzaklaştırmak isterken Göztepeli Ndiaye'yi düşürdü. Hakem Ümit Öztürk, açık bir golün engellendiğine hükmederek Brezilyalı oyuncuya kırmızı kart gösterdi.

Daha sonra devreye VAR hakemi Tugay Kaan Numanoğlu girdi. Yapılan incelemede Ndiaye'nin ofsayt pozisyonunda olduğu görüldü. Bunun üzerine saha kenarında bekleyen Rafael tekrar oyuna girdi.

Şu ana kadar Başakşehir'de 15'i ilk 11, 17 karşılaşmaya çıkan Rafael'in sadece 1 asisti bulunuyor.  Rafael, Başakşehir'den önce Manchester United ve Olimpique Lyon formalarını giydi.
 

Senin için hazırladığımız haberler