Raiders Oakland'daki son Chargers Derbisi'ni kazandı

08.11.2019 - 11:56 | Son Güncellenme: 08.11.2019 - 11:56

NFL'in 10. hafta açılış maçında Oakland Raiders, Kaliforniya Derbisi'nde Los Angeles Chargers'ı konuk etti. 

Los Angeles Chargers, maçın ilk hücum serisinde önemli ilerlemeler kaydetse de top kaybı yaptı. Oakland Raiders'ta safety oynayan Erik Harris, Philip Rivers'ın Keenan Allen'a attığı pası, kendi yarı sahasının 10 yard çizgisinde yakalayıp 59 yard ilerleme kaydetti. (11.51) Harris'in interceptionı sonrasında, rakip yarı sahasının 31 yard çizgisinden ilk hücum serisine başlayan Raiders, son hakkında Daniel Carlson'ın 40 yard uzaktan attığı alan golüyle 3-0 öne geçti. (8.01) Bu sayıdan yaklaşık 2 dakika sonra yine Erik Harris sahneye çıktı. Maçtaki ikinci kez pas çalan Harris, 55 yardlık koşusundan sonra gol bölgesine girdi. 29 yaşındaki safetynin pick 6'i ile maçtaki ilk touchdownı yapan Gümüş Siyahlılar, Daniel Carlson'ın ekstra golüyle farkı çift hanelere çıkardı. (6.02) İlk 15 dakika Oakland Raiders'ın 10-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Chargers, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde etkili koşu oyunları çıkardı ve gol bölgesinin 2 yard uzağına kadar geldi. Touchdown için pas oyunlarını tercih eden Philip Rivers, ilk 2 hakkında isabetsiz toplar atsa da, üçüncü hakta topu hedefine ulaştırmayı başardı. Gol bölgesinin sağ tarafına koşup kendini unutturan tight end Hunter Henry, Rivers'ın attığı pasta sekip havalanan topu rahat bir şekilde yakaladı. Touchdown sonrasında Michael Badgley'in ekstra golü isabetli oldu ve fark 3 sayıya indi. (8.24) Hücumda etkili olamayan Raiders karşısında yavaş yavaş ritmini bulan Chargers, top kaybından döndü. Erik Harris, Philip Rivers'ın bir pasını daha yakalamayı başardı. Ancak Gümüş Siyahlılar'ın savunma hattından Maxx Crosby'e ofsayt cezası çıktı ve Los Angeles ekibinin hücum hakkı otomatik tazelendi. (4.20) Yeni hakkında running back Melvin Gordon'ın 3 yardlık koşu touchdownıyla öne geçen Los Angeles Chargers, Michael Badgley'in ikinci ekstra golüyle farkı 4 sayıya çıkardı. (4.14) Fakat Chargers'ın üstünlüğü 4 dakikadan kısa sürdü. Çeyreğin bitimine 20 saniye kala Derek Carr'dan pası alan running back Alec Ingold, kısa bir koşu yaptı ve gol bölgesine girdi. Hakemler pozisyonu bir kez daha videodan izleyip değerlendirdi ve touchdown geçerli sayıldı. Daniel Carlson'ın ekstra golü sonrasında yeniden 3 sayılık üstünlüğe ulaşan Oakland Raiders, kalan sürede Chargers hücumunu durdurdu ve devre arasında soyunma odasına 17-14 önde gitti. 
 
Üçüncü çeyrekte karşılıklı alan golleri oldu ve farkı koruyan Raiders, son 15 dakikaya 20-17'lik üstünlükle girdi. Los Angeles Chargers, maçın bitimine 4.02 dakika kala,gol bölgesine 6 yard uzaktan, Philip Rivers'ın Austin Ekeler ile oynadığı pas oyunundan touchdown çıkardı. Chargers, touchdownın ardından Michael Badgley'in ekstra golü sonrasında bir kez daha 4 sayı farkla öne geçti. 3 dakika sonra çaylak running back Josh Jacobs, Oakland Raiders adına sahneye çıktı. Jacobs,18 yardlık koşu oyununda yaptığı touchdownla bir kez daha skor üstünlüğünü yakalayan Raiders, Daniel Carlson'ın ekstra golü kaçırmasıyla farkı 3 sayıya çıkaramadı. Galibiyet için alan golü atabilecek mesafeye gelmek için uzun paslar deneyen Los Angeles Chargers'ın deneyimli oyun kurucusu Philip Rivers, bir kez daha top kaybı yaptı. Raiders'ın bir diğer safetysi Karl Joseph, son 20 saniyeye girilirken yakaladığı topla Chargers'ın galibiyet umutlarını söndürdü.
 
Karşılaşmayı 26-24 kazanan Oakland Raiders, Amerikan Futbol Konferansı Batı Grubu'ndaki ikinciliğini ve Wild Card umudunu sürdürdü. Ayrıca, seneye Las Vegas'a taşınacak olan Raiders, Chargers'a karşı Oakland'daki son maçında galibiyetini aldı.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 OAKLAND RAIDERS 
 
Derek Carr (QB): 31'de 21 pas sabeti, 218 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası
 
Josh Jacobs (RB): 16 koşu oyununda 71 yard mesafe, 1 koşu touchdownı, 5'te 3 pas yakalamada 30 yard mesafe
 
Erik Harris (S): 2 interception dönüşünde toplam 115 yard mesafe, 55 yard interception dönüşü touchdown
 
Karl Joseph (S): 4'ü solo, toplam 6 tackle, 1 interception
 
Clelin Ferrell (DE): 5'i solo, toplam 8 tackle, 2.5 sack, 2 tackleda mesafe kaybettirme
 
 LOS ANGELES CHARGERS 
 
Philip Rivers (QB): 31'de 17 pas isabeti, 217 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 3 interception pas
 
Melvin Gordon (RB): 22 koşu oyununda 108 yard mesafe, 1 koşu touchdownı
 
Melvin Ingram (DE): 7 solo tackleda 2 kez mesafe kaybettirme, 2 sack

Senin için hazırladığımız haberler