Rakibimiz İspanya'yı tanıyalım

08.09.2017 - 21:30 | Son Güncellenme: 08.09.2017 - 21:30

2017 Avrupa Basketbol şampiyonas'ında,D grubunu Letonya mağlubiyetiyle dördüncü sırada tamamlayan Türkiye ,16 turu için C grubunu lider tamamlayan İspanya ile eşleşti.

Türkiye, ilk turda bulunduğu D Grubu'nu 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ile 4. sırada tamamladı ve bir üst turdaki rakip İspanya oldu.  

C Grubu'nda oynadığı tüm maçları kazanan İspanya, 2015'teki şampiyonluk başarısını tekrarlama yolunda oldukça iyi bir görüntü sergiliyor.

Turnuvanın başlamasına kısa süre kala sakatlanan Llull başta olmak üzere önemli eksikleri olmasına rağmen İspanya, değişen roller, yeni isimler ve eksiklere rağmen yine yüksek kaliteye sahip kadrosuyla ilk tur gruplarını yenilgisiz lider olarak tamamlamayı başardı.

Son 4 turnuvada 3 şampiyonluk
 
Son 5 Avrupa Şampiyonası'nda 4 kez final oynayan İspanya, son 4 turnuvada da 3 şampiyonluk elde etmeyi başardı. 2017'de ilk tur grup performanslarını bir aşama daha geliştirmiş durumdalar.

2011'de tek yenilgi Türkiye'den
 
Avrupa Şampiyonalarında güçlü İspanya kadrolarına bugüne kadar en çok sorun çıkaran takımlardan başında Türkiye geliyor.
 
2001'de Türkiye yine Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparken ilk tur gruplarının son maçında, iki maçını kazanmış durumdaki İspanya, ilk mağlubiyetini milli takımımızdan almıştı.
 
2009'da ikinci tur gruplarında İspanya'ya tek yenilgiyi yine milli takımımız tattırdı. Bu sonuç, turnuva sonunda şampiyonluğa ulaşan İspanya'nın turnuvada toplamda aldığı 2 mağlubiyetten 1'iydi.
 
2011 ilk tur gruplarına da etkileyici şekilde 4'te 4 ile başlayan İspanya, yine ilk yenilgisini gruptan çıkmamız için önem taşıyan grubun son karşılaşmasında millilerimizden aldı. Bu sonuç da sonunda şampiyonluğa ulaştığı turnuvada İspanya'nın aldığı tek yenilgiydi.

2017'de İspanya yine şampiyonluk adına iddialı, son derece formda görüntüsüyle milli takımımızın karşısına çıkmaya hazırlanıyor.(Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler