İsrailli rakibinin elini sıkan İranlı halterci men edildi

Burak Alaca
30.08.2023 - 22:55 | Son Güncellenme: 30.08.2023 - 23:35

Dünya Halter Şampiyonası'nda İranlı halterci Mostafa Rajaei ppodyumda İsrailli rakibi Maksim Svirsky ile el sıkıştığı için ülkesinin federasyonu tarafından men edildi.

İsrailli rakibinin elini sıkan İranlı halterci men edildi

AJANSSPOR-HABER

Polonya'da düzenlenen 2023 Dünya Usta Halter Şampiyonası'nda İranlı tecrübeli halterci Mostafa Rajaei gümüş madalya kazandığı turnuvanın kürsüsünde İsrailli rakibi Maksim Svirsky ile tokalaştığı için İran Halter Federasyonu tarafından men edildi.

"İslam Cumhuriyetinin kırmızı çizgilerini ihlal etti"

İran Halter Federasyonu yaptığı açıklamada İsrailli rakibi ile tokalaşan sporcunun İslam Cumhuriyetinin ilkerine ters düştüğünü ve çizgileri ihlal ettiği belirtildi.

"Gaspçi ve siyonist rejim"

İran Federasyonu yayınladığı açıklamadaki “Şüphesiz, gaspçı Siyonist rejime (İsrail'i kastederek) ve destekçilerine karşı mücadele, İran İslam Cumhuriyeti'nin stratejik politikasının temel direklerinden biridir ve bu bağlamda IRIWF, İsrail'in gayri meşru rejimini tanımıyor. " ifadeleri ile tepki çekti.

İlgini Çekebilir
Para halterci Uğur Yumuk, Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı
Habere Git

Dini liderin çağrısı korku saldı

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney daha önce birçok kez ülkenin sporcularını İsrailli rakiplerle el sıkışmamaya ve İsraillilerle karşılaşacakları müsabakaları boykot etmeye çağırdı.

Karşılaşmamak için maçtan çekildi

Daha önce İranlı birçok sporcu İsrailli rakipleri ile karşılaşmamak için maçlardan çekilirken, son olarak Kasım 2017'de Alireza Karimi, Polonya'da düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda İsrailli rakibiyle karşılaşmamak için Rus rakibine karşı maçtan çekilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler