Ralli'de zaferin adı Elfyn Evans

21.09.2020 - 11:22 | Son Güncellenme: 21.09.2020 - 11:35

2020 Dünya Ralli Şampiyonası'nın 5. ayağının gerçekleştirildiği Türkiye Rallisi'nde zafer, Toyota sürücülerinden Elfyn Evans'ın oldu.

Orhan GÜLEK-AJANSSPOR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının himayesine alınan ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen 2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın 5. yarışı Türkiye Rallisi, 19 ülkeden 130 sporcu ve 65 otomobilin katılımıyla sürdü.

Evans, 2020 İsveç Rallisi'nden sonra Türkiye Rallisi'ni de kazanarak şampiyonada liderliğe yükseldi ve bu sene iki ralli kazanan ilk isim oldu. Evans, Güç Etabı'nda 4. oldu. Evans, Türkiye Rallisi'nde aldığı puanlarla 97 puanla şampiyona liderliğine yükselirken, Ogier puansız ayrılmasının ardından 79 puanla 2. sıraya geriledi.

Yarışta neler yaşandı?

Organizasyonun son gününde pilotlar, Marmaris'in Asparan mevkisindeki servis alanından çıkıp ilk olarak 38,15 kilometrelik Çetibeli etabında yarıştı.

Çok sayıda yerli ve yabancı turist de günün pilotların nefes kesen sürüşlerini izledi.

Yarışseverler, sert virajlarda otomobillerin performanslarını ve pilotların sürüş becerilerini yakından takip etme imkanı buldu.

Yarışta 7,05 kilometrelik Marmaris etabında ise pilotlar zıplama noktalarıyla başlayıp asfalt zeminli özel oluşturulan alanda performanslarını ve sürüş becerilerini test etti.

Marmaris-2 etabında ise pilotlar dere yatağından çok hızlı geçerek performans sergiledi.

Yarışların bazı bölümleri aynı zamanda helikopterden de görüntülenerek birçok ülkede canlı yayınlanıyor.

Otomobil sporcuları, 707 kilometre uzunluğundaki zorlu rallide, Marmaris ve Datça bölgelerindeki 12 özel etapta büyük bir rekabetle dereceye girmek için toz kaldırıyor.

Etaplarda bazı pilotlar araçlarıyla yoldan çıkarken bazı pilotlar ise lastik parçaladı. Ralliye katılan bazı araçlar ise yoğun toz ve yol şartlarından dolayı zarar gördü.

Pilotlardan Teemu Sunnen de en büyük problemlerinin bazı etaplarda yaşadığı toz olduğunu belirterek, "Toz burada feci bir problem. Hiçbir şey göremediğim çok fazla yer oldu. Bunun yanında lastik sıkıntısı devede kulak kalır." diye konuştu.

Türkiye Rallisi ile mücadeleye geri dönen Yağız Avcı, oldukça güçlü bir rallinin ardından genel klasmanda 11. olurken son iki senedir Türkiye Rallisi'nde zirvede yer alan Burak Çukurova, Avcı'nın 2 sıra gerisinde 13. oldu.

Ralliye erken veda eden Ott Tanak, Güç Etabı'nda puan kazanma umuduyla geri döndü ve 2. olarak 4 puan kazandı.

Genel sıralamada ilk 3 sırasında bitiren yarışcılar şöyle:

Pilot                            Yard. Pilot

1. Elfyn Evans             Scott Martin        (Toyota Yaris)

2. Thierry Neuville       Nicolas Gilsoul   (Hyundai i20 Coupe)

3. Sébastien Loeb       Daniel Elena       (Hyundai i20 Coupe)

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler