Rally Halikarnassos yarışlarına doğru

08.11.2017 - 18:00 | Son Güncellenme: 08.11.2017 - 18:00

- Motosiklet, ATV ve 4x4 araçların yarışacağı Rally Halikarnassos Yarışması'nın, 16-19 Kasım 2017 tarihlerinde düzenleneceği bildirildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, organizasyonla ilgili bir eğlence merkezinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ilçenin çok sayıda kültür, sanat ve spor etkinliğine ev sahipliği yaptığını söyledi.

Adrenalin seviyesi yüksek bir etkinliğe imza atılacağını ifade eden Kocadon, "Adı Rally Halikarnassos olan bu yarışlara ev sahipliği yapacağız." dedi.

Kocadon, etkinlik ile Bodrum ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Rally Halikarnassos Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, toplam uzunluğu 500 kilometreden fazla olan arazi koşullarında bir yarış planladıklarını ifade etti. Etkinliği Transanatolia ve TR Extreme ekibiyle düzenlediklerini belirten Büyükpınar, Türkiye'de bu yarışları daha çok sevdirmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Bodrum TR Extreme - Off Road Racing sorumlusu Atilla Serttaş da yarışlarda dağ etaplarının ve su geçişlerinin yoğunlukta olacağını, Türkiye'de yapılacak bütün extreme sporlara destek vermeye çalıştıklarını anlatarak, şöyle dedi:

"TR Extreme bir Bodrum markasıdır. En büyük amacımız Bodrum'un 12 ay turizmine destek amacıyla ciddi bir yatırım yapmaktadır. Bodrum'da yaptığımız bu 5'inci organizasyondur. Yarışlara İtalya, İngiltere, Bulgaristan ve Kıbrıs'tan da katılımcılar olacak."

Yarış koordinatörü Orhan Çelen de Rally Halikarnassos'un etap detayları hakkında bilgiler verdi.

Teknik kontrolün ardından 16 Kasım'da Bodrum Belediye Meydanı'nda başlayacak etkinlik, Güvercinlik, Mumcular, Uyku Vadisi, Yalıçiftlik ve Gökova çevresindeki 500 kilometrelik etapta yapılacak. Üç gün sürecek yarışlarda motosiklet, ATV ve 4x4 araçlar zorlu parkurları geçebilmek için mücadele verecek.

Senin için hazırladığımız haberler