"Ranieri mesaj attı, Kuntz beni Milli Takım'a aldı"

Akın Ungan
23.09.2023 - 17:17 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 17:33

Hull City'den Ozan Tufan, Watford'ta oynadığı dönem teknik direktör Ranieri'nin Stefan Kuntz'a attığı mesajın ardından A Milli Takım'a çağrıldığını açıkladı.

"Ranieri mesaj attı, Kuntz beni Milli Takım'a aldı"

Fenerbahçe'de kadro dışı kaldıktan sonra Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'e transfer olan ve bu sezon Championship'te başarılı bir performans sergileyen Ozan Tufan, Vole'ye açıklamalarda bulundu. Ozan Tufan, Watford'ta kiralık olduğu dönemde teknik direktör Claudio Ranieri'nin A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'a mesaj attığını ve bu sayede Milli Takım'a çağrıldığını açıkladı.

"Bu şekilde devam edersem kariyerimin en iyi dönemini geçirebilirim"

Hull City'de bu sezonki performansına değinen Ozan Tufan, "Bu sezona çok iyi başladım. 4 maçta 4 gol attım. Bu sezon 15 golü planlıyorum. Fenerbahçe gibi büyük bir camiada inişli çıkışlı futbol oynandı. Burada çok iyi başladım. Bu şekilde devam edersem belki de kariyerimin en iyi dönemini geçirebilirim" ifadelerini kullandı.

"Milli Takım'a çağrılmayı umuyordum"

A Milli Takım'a çağrılmayı uman Ozan Tufan, "Bir iki yıl oldu. Milli Takım'a çok genç yaşlarda gittim. Burak ağabeyler, Selçuk ağabeylerle ilk maçlarımı yaşadım. Benim için özel anlardı. Sürekli orada kalacağımı düşünüyorum. Sakatlıklar sonrası Milli Takım'da tercih edilmedim. Bu sezonki performansımın ardından Milli Takım'a çağrılmayı umuyordum. Kendimi hep orada gördüğüm için beklentim var. Yeni bir hoca geldi. Yine çağrılacağımı düşünüyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
"Fenerbahçe yenildiğinde kafama takıyordum, burada müzikler açılıyor"
Habere Git

"Fransa, Hollanda gibi takımları yenebiliyorduk, şimdi zorlanıyoruz"

A Milli Takım'da Ermenistan beraberliği ve Japonya yenilgisi üzerine teknik direktör Stefan Kuntz'un görevine son verildi. Alan çalıştırıcının yenine Vincenzo Montella ile anlaşma sağlandı. Kuntz dönemini değerlendiren Ozan Tufan, "Eski dönemlerde Milli Takım olarak çok zor maçlar oynadık. Fransa, Hollanda gibi takımlara karşı grup maçlarımız vardı. O maçlara çıkıp yenebiliyorduk. Ama şimdi bazı ülkelere karşı zorlanabiliyoruz. Biraz daha Milli Takım olgusu denir ya. Şimdi de o olgu var. Ama bunu biraz daha rahat göstermeliyiz" dedi.

"Kuntz Milli Takım'a çağırmayacağını söyledi, 'tamam' dedim"

Kuntz'un göreve geldiği ilk dönemi ve A Milli Takım'a çağırılış şeklini anlatan Ozan Tufan, "Bazı maçlar bizim adımıza zor geçiyor. Onları daha rahat geçeçileceğimizi düşünüyorum. Belki hoca belki oyunculardandır. Kuntz'la da aramda birkaç problem yaşadık. İlk Milli Takım'a geldiğinde beni odasına çağırmıştı. O zaman Watford'da oynuyordum. Hocamız da Claudio Ranieri'ydi. Fazla forma şansı bulamıyordum. Bir kez Kuntz, 'Seni Milli Takıma çağırmayacağım' diye mesaj attı. Ben de saygıyla karşıladım. Kötü bir şey yazmadım. 'Tamamdır' diyerek mesajı geri gönderdim" şeklinde konuştu.

"Ranieri 'Hocana mesaj atacağım' dedi, Milli Takım'a çağrıldım"

Sözlerine devam eden Tufan, "Claudio Ranieri beni gördü, 'Ne oldu, neden üzgünsün?' dedi. 'Milli Takım'a çağrılmadım ondan' dedim. Öbür gün Arsenal maçı vardı. Beni fazla oynatmıyordu. 'O maçta 11 çıkacaksın. Ben de hocana mesaj atacağım' dedi. Sonra Milli Takım'a gittim. 72-73 dakika oyunda kaldım. O durum beni çok üzmüştü. Çünkü Milli Takım'la 65 maçım var. 100'e tamamlamak istiyorum. O yüzden iki yılım boşa geçti. Tabii ki Kuntz'un tercihidir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler