Okan Buruk, Beşiktaş'ın Milot Rashica transferini değerlendirdi

Akın Ungan
15.08.2023 - 23:34 | Son Güncellenme: 15.08.2023 - 23:52

Galatasaray, Olimpija Ljubljana'yı 1-0 yendi. Okan Buruk, Torreira'nın kırmızı kartı, Molde eşleşmesi ve Beşiktaş'ın Rashica transferi hakkında konuştu.

Okan Buruk, Beşiktaş'ın Milot Rashica transferini değerlendirdi

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda mücadele eden Galatasaray, Sloven rakibi Olimpija Ljubljana karşısında rövanş maçına çıktı. İlk maçı deplasmanda 3-0 kazanan Sarı-Kırmızılılar, kendi evinde ise 1-0 galip geldi. Teknik direktör Okan Buruk, maç sonunda yaptığı açıklamada Beşiktaş'ın kendilerinin de istediği Milot Rashica transferini bitirmesi hakkında konuştu.

"Lucas'ın kırmızı kartı sonrası iyi savunduk"

Okan Buruk, "Maça iyi başladık, istekli başladık. Önde baskı yaptık. Top bizdeyken iyi işler yaptık. Pozisyon bulduk, golü bulduk. Maç istediğimiz gibi gitti. Lucas'ın kırmızı kartı sonrası topu iyi savunduk, hücuma çıktığımız anlar oldu ama önemli olan kazanmaktı" dedi.

"Lucas 1 veya 2 maç ceza alacak"

Lucas Torreira'ya gelecek ceza hakkında konuşan Buruk, "Maçın başındaki coşkumuz bize ümit verdi. Lucas uzun bir süre sonra ilk kez oynadı. Büyük ihtimalle 1 veya 2 maç ceza alacak. Sonraki turda olmaması kötü olacak. Ülke puanı için de önemli bir galibiyetti" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Rams'ta Aşkın Olayım çalıyor, Cimbom play-off'u kutluyor
Habere Git

"Molde de zor geçti"

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Molde ile karşılaşacak olan Okan Buruk, "Molde de zor geçti. Uzatma dakikalarında Linnes'in attığı golle geçti. İki takım da beşli savunmayı tercih ediyor. Kuzey'e gideceğiz. Kolay maç olmayacak. Sahasında etkili ve güçlü bir takım. Rakibimize hazırlanacağız" şeklinde konuştu.

"Trabzon maçını kazanmak iyi olacak"

Sözlerine devam eden deneyimli çalıştırıcı, ligde oynanacak Trabzonspor maçına değindi. Buruk, "Bunun yanında Trabzonspor maçı var. Çok önemli bir maç. Trabzonspor kazandı. Bu maç bizim için değerli. Taraftarımızı bekliyoruz maça. İnşallah bugün kazandık, hafta sonu da kazanmak bizim için iyi olacak" açıklamasını yaptı.

"Rashica konusunda yorum yapmak istemem..."

Okan Buruk'un kadrosunda görmek istediği Milot Rashica, Beşiktaş'a transfer oldu. Okan Buruk, "Maç sonrası yeni duydum. Bu konuda fazla yorum yapmak istemem. Bizim sağ kanatta fazla opsiyonumuz vardı. Bunun yanında birçok fırsat da geliyor. Hazırlığımız oluyor. Düşüncelerimiz olacak" dedi.

İlgini Çekebilir
"Hepimiz Molde'yi istedik, Milli takım ile güzel anılarımız yok"
Habere Git

"Zaniolo'nun görüşmeleri sürüyor, bu iş olacak gibi"

Takımdan ayrılması gündemde olan Nicolo Zaniolo'dan bahseden Okan Buruk, "Zaniolo'nun görüşmeleri sürüyor. Premier Lig'de oynamak istiyor. Buna da saygı duyuyoruz. Bu iş olacak gibi. Ne durumda olduğunu tam bilmiyorum. Tete transferini yaptık. Görüştüğümüz oyuncular da var. Bu anlamda kadromuza takviyeler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Tete ve Kerem Demirbay da listede olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Molde ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, yeni transferler Tete ve Kerem Demirbay'ın da UEFA listesinde yer alacağını açıkladı.

"Icardi'yi hazırlıyoruz"

Mauro Icardi'nin form durumu hakkında açıklama yapan Okan Buruk, "Icardi'yi hazırlıyoruz. Bir maç 15, bir maç 30 dakika oynattık. Bugün de kendi işini yaptı. Takımı öne doğru taşıdı, genel olarak iyi oynadı. Birbirine alışan bir takımız. İlk defa bir arada oynayan oyuncularımız var. Takımın orta sahadaki gücünü artıracak bir oyuncu olursa düşünürüz. Hem lig hem de Avrupa... Birçok alanda mücadele edeceğiz" dedi.

"Lucas'ı çıkarmayı düşünürken kırmızı kart oldu"

Buruk, "Bu sene Galatasaray'ın play-off turuna gelmesi önemli. Gruplara katılmak istiyoruz. Hem maddi hem manevi çok önemli. İki önemli maç oynayacağız bunun için. Bugün Lucas'ta bunu yaşadık. Onu çıkartmayı düşünüyorduk, 60-65 derken çok şanssız bir kırmızı kart oldu. Bugün girdiğinde de takıma fiziksel olarak top kazanmada yukarıya çekmişti. Şanssızlık oldu. Stopere de gidişata göre bakacağız. İlla alacağız diye de bir şey yok" diye konuştu.

"Angelino'nun en iyi olduğu maçlardan birisiydi"

Buruk, "Angelino'nun en iyi olduğu maçlardan birisiydi. O da bir sakatlık geçirmişti Avrupa ön eleme ikinci maçında. Ondan sonra dinlendirdik onu. Bu maçta da hücumdaki etkinliği, çizgiyi kullanması.. Zaha da dikkat etmemiz gereken oyunculardan. Uzun bir aradan sorna oynadı. Onun sürelerini doğru seçmemiz gerekiyor. Oyuncularımızı formda tutmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ramos transferine gidişata göre bakacağız"

Dünyaca ünlü stoper Sergio Ramos'un adı Galatasaray ile anılıyor. Sarı-Kırmızılılar'ın hocası Okan Buruk, bu transfer hakkında "Gidişata göre bakacağız. İlla oyuncu alacağız diye bir durum yok. Stoper, kanat, orta sahaya çalışıyoruz" dedi. Buruk'un açıklaması Molde serisinin geçilmesi durumunda bu transfere ağırlık verileceği düşüncesini yarattı.

Senin için hazırladığımız haberler