Raşit Çetiner: "Derbide futbolcuların yapması gereken..."

27.09.2019 - 14:18 | Son Güncellenme: 27.09.2019 - 17:24

Raşit Çetiner: "Derbide futbolcuların yapması gereken..."

Futbolculuk döneminde hem Galatasaray hem de Fenerbahçe forması giyen ve daha sonra da futbola teknik direktör olarak hizmet veren Raşit Çetiner, derbi maçı değerlendi. Radyospor’da Haber Aktif programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Raşit Çetiner’in açıklamaları şu şekilde:

Raşit Çetiner: "Camialar derbiyi kurtuluş maçı olarak görüyor"

Derbi öncesi gerginliğin ortaya çıkmasında birçok parametre var bence. Basın yoluyla iki kulübün büyüklerinin demeçleri, sahaya çıkan futbolcuların iyi niyetleriyle doğru orantılı bir şey. Camialar bu maçları kurtuluş maçı olarak görüyor. Öyle olunca da sporcu kardeşlerimiz baskı altına giriyor. Seyirciler de futbolun bir temaşa oyunu olduğunu unutuyor. Maç sinir harbine dönüyor.

Raşit Çetiner: "Futbolcular sakin olabilmeli"

Rekabeti fanatizme taşımamak lazım. Rekabetin olduğu yerde centilmenlik olur. Her iki takımda da oynadım. Rekabet kaliteyi getirir. Ama bunu fanatizm haline getirince iş düelloya dönüyor. Böyle olunca da sporculara büyük iş düşüyor. Futbolcular sakin olabilmeli. İş öyle bir geriliyor ki bütün hafta boyunca… Ondan sonra anlamsızca bir boğuşma ortaya çıkıyor.

Raşit Çetiner: "10. haftadan sonra kimin ne olduğu ortaya çıkacak"

Ortada açık bir gerçeklik var. Her iki takımın da yabancı oyuncuları fazla. Yabancı oyuncular yaz boyunca çok fazla dinlenemediler. Kendi ülke takımlarında oynayanlar var. Dinlenemeden geldiler ve ligler başladı. Çok ciddi sakatlıklar oluşuyor. Takımların performansında ciddi bir farklılık yok. 10.haftadan sonra kimin nasıl takım olduğu belli olacak.

Derbide teknik adamlar ne düşünecek?

Çok büyük oyuncuların performansı hakikaten düşük. Hocaların düşüncesi; alabildiğimiz kadar puan alalım şeklindedir. Bence de 10.haftadan sonra bazı şeyler netleşecek.

Raşit Çetiner: "Fatih Terim'in kulübede olmaması handikap"

Fatih Terim’in orada olmaması handikap. Futbolcuları çok iyi yönetiyor. Bilgisi fazla olan bir teknik adam. Maçın Türk Telekom Stadı’nda olması Galatasaray için avantaj. İtici güç olacaklar. Seyirciye tavsiyem orada bir futbol maçı oynandığını unutmasınlar. Öyle olursa takımlarına katkı sağlarlar. Öbür türlüsü ise baskıyı getirir ve futbolcularda telaş başlar. Maçın centilmence geçmesini diliyorum. Keyifli bir maç olsun.

Senin için hazırladığımız haberler