Ravens'ın nefesi Chiefs'e yetmedi

23.09.2019 - 02:16 | Son Güncellenme: 23.09.2019 - 02:16

NFL'in 3. haftasında Kansas City Chiefs, Arrowhead Stadı'nda Baltimore Ravens'ı konuk etti.

Chiefs'in ilk hücum serisinde hareketli ve etkili başlayan yıldız oyun kurucu Patrick Mahomes, uygun durumda boşa attığı pasla intentional grounding (kasıtlı topraklama) hatası yaptı ve takımına 10 yardlık kayıp yaşattı. Daha sonra hak tazelemek için 10 yarddan fazla ilerlemek zorunda olan Missouri ekibinde Mahomes, üçüncü hakta Baltimore Ravens'ın dış linebackerlarından Matthew Judon tarafından sacklendi. Son hakkında degajla topu Ravens'a teslim eden Chiefs, savunmada rakibinin sayı yapmasına engel olamadı. Lamar Jackson'ın kritik koşu oyunlarıyla son 5 yardın içine giren Maryland ekibi, deneyimli koşucusu Mark Ingram'ın 2 yardlık koşu touchdownıyla öne geçti. Touchdown sonrasında ekstra gol isabetli olsa da, illegal formasyon nedeniyle geçerli olmadı. Tekrarında, bu sezon ilk kez ekstra 2 sayı oyun denemesinde bulunan Ravens'ta Lamar Jackson, Chiefs savunmasına takıldı ve farkı 8 sayıya çıkaramadı. (4.24) 
 
İkinci çeyreğe 6-0 geride giren Kansas City Chiefs, Baltimore Ravens'a aynı şekilde cevap verdi. Bu sezon Buffalo Bills'ten transfer ettikleri deneyimli koşucu LeSean McCoy, 1 yardlık koşudan touchdown çıkardı. Skoru eşitleyen Chiefs, Harrison Butker'ın ekstra golüyle 7-6 öne geçti. (14.18) Missouri ekibi, savunmada olduğu gibi, hücumda da toparlandı ve etkili olmaya başladı. Akabinde Patrick Mahomes, maçtaki ilk touchdown pasını attı. 18 yardlık pas oyununda Mahomes'un attığı topu yakalayan Demarcus Robinson, gol bölgesine varmayı başardı. Touchdown sonrasında Harrison Butker ikinci ekstra gol denemesinden de sayı buldu ve fark 8 sayıya çıktı. (7.52) Oyuna iyice hakim olmaya başlayan Chiefs, çeyreğin bitimine 3 dakika kala maçtaki üçüncü touchdownını yaptı. 83 yardlık pas oyununda Patrick Mahomes'un pasını kendi yarı sahasının 45-50 yard arasındaki bölgede yakalayan çaylak wide receiver Mecole Hardman, topu gol bölgesine ulaştırmayı başardı. Ancak Harrison Butker, touchdown sonrasında ekstra golü kaçırdı ve fark 14 sayıya kadar yükseldi. Son 5 saniyeye girilirken Harrison Butker ile 42 yard uzaklıktan alan golü bulan Kansas City Chiefs, devre arasında soyunma odasına 23-6'lık üstünlükle gitti. 
 
Baltimore Ravens, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde, yine Mark Ingram ile touchdown yaptı. Sağ taraftan 19 yardlık bir koşu yapan Ingram, kendisinin ve takımının ikinci touchdown sayısına imza attı. Akabinde Justin Tucker, ikinci ekstra golünde de isabeti bir atış kaydetti ve fark 10 sayıya düştü. (10.35) Lakin Chiefs'in deneyimli koşucusu LeSean McCoy, Mark Ingram'a cevap vermeye devam etti. Bu sefer Patrick Mahomes'un sol tarafından attığı kısa pası yakalayan McCoy, 14 yard sonunda gol bölgesine vardı. Touchdownın ardından Harrison Butker, üçüncü ekstra golünü attı ve fark bir kez daha 17 sayıya çıktı. (2.07) 
 
Son 15 dakikaya 30-13 önde giren Chiefs karşısında geri dönmeye çalışan Baltimore Ravens'ta Mark Ingram, bir kez daha koşu touchdownı yaptı. Ancak Maryland ekibi, ikinci kez denediği ekstra 2 sayı oyununda, Lamar Jackson'ın isabetsiz pas atmasıyla farkı tek hanelere düşürme şansını değerlendiremedi. (12.22) Farkın tek hanelere düşmesi, yaklaşık 6 dakika sonra Justin Tucker'ın alan golüyle oldu ve Ravens skoru 30-22^'ye getirdi. (6.39) Buna karşılık Harrison Butker'dan da bir alan golü geldi ve fark 11 sayıya yükseldi. (4.36) Oyundan kopmayan Ravens, oyun kurucusu Lamar Jackson'ın 9 yardlık koşu touchdonwıyla arayı 1 touchdown sayısından az bir farka düşürdü. Fakat Maryland ekibinin ekstra 2 sayı kabusu sürdü ve Lamar Jackson üçüncü denemede de topu gol bölgesine ulaştıramadı. (2.02) Ancak kalan süre, Baltimore Ravens için yeterli olmadı ve Kansas City Chiefs, karşılaşmayı 33-28 kazandı.
 
Bu sonuçla Chiefs, yoluna kayıpsız devam ederken, Baltimore Ravens bu sezon ilk yenilgisini aldı.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 
 KANSAS CITY CHIEFS 
 
Patrick Mahomes (QB): 37'de 27 pas isabeti, 374 yard pas mesafesi, 3 touchdown pası, 4 koşu oyununda 9 yard mesafe
 
LeSean McCoy (RB): 8 koşu oyununda 54 yard mesafe, 1 koşu touchdownı, 3'te 3 pas yakalamada 26 yard mesafe, 1 pas yakalama touchdownı
 
Mecole Hardman (WR): 5'te 2 pas yakalamada 97 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
 BALTIMORE RAVENS 
 
Lamar Jackson (QB): 43'te 22 pas isabeti, 267 yard pas mesafesi, 8 koşu oyununda 46 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı
 
Mark Ingram (RB): 16 koşu oyununda 103 yard mesafe ve 3 koşu touchdownı, 4'te 4 pas yakalamada 32 yard mesafe
 
Kenny Young (LB): 6 tackleda 2 kez mesafe kaybettirme, 1 top düşürme

Senin için hazırladığımız haberler